Categorie informatie

Hieronder tref je een korte beschrijving van de diverse categorieën binnen de NWVG.

Als je geïnteresseerd bent in de wielersport en vragen hebt neem dan contact op met de contactpersoon van jouw leeftijdsgroep.

Voor alle categorieën geld dat er elk jaar in het voorjaar een gezamenlijk trainingsweekend wordt georganiseerd voor alle leden van de club. Voor de start is er een ploegenpresentatie waar alle renners van de aan pers en sponsors worden voorgesteld.

Jeugdafdeling.
Dit is de jongste groep renners in de wielersport. Je kunt met wielrennen beginnen in het jaar dat je 8 jaar wordt. Deze groep traint dit jaar onder begeleiding van Willem Sanders en Menno van der Keur.

In de wintermaanden wordt er 1x per week in de zaal getraind, en wordt op zaterdag gemountainbiked. In de zomertijd wordt er op dinsdag en donderdag op het clubparcours getraind. Uitgebreide informatie over de jeugdafdeling kun je vinden bij de jeugd.

Voor informatie kun je contact opnemen met Willem Sanders: 

Nieuwelingen en junioren.
Dit zijn twee categorieën die gezamenlijk trainen en dezelfde begeleidingsgroep hebben. De nieuwelingen zijn 15 en 16 jaar, de junioren 17 en 18 jaar. Deze groep traint in de winter in de zaal en vanaf februari op de weg. Er zijn veel gezamenlijke activiteiten. Er worden wedstrijden in heel Nederland gereden.

Voor informatie kun je contact opnemen met Berto Merx


Dames. 
De elite en amateur dames zijn binnen de NWVG goed vertegenwoordigd. Vanaf nu gaat het NWVG  Ladies Cycling Team onder leiding van Daniëlle Bekkering op pad. De dames rijden een uitgebreid programma met een aantal meerdaagses waar het serieus koers is. Desondanks staat de NWVG open voor dames van elk niveau, zo zijn er naast de dames die op hoger niveau wedstrijden rijden ook de amateur dames, die het bij criteriums en een enkele klassieker houden.

Voor informatie kun je contact opnemen met Daniëlle Bekkering


Amateurs A, B en C.
Als je ouder bent dan 18 jaar en fietsen een leuke hobby vindt en niet tegen de sterkste renners bij de Elite en Beloften wil rijden kun je een amateur licentie aanvragen. Deze groep binnen de NWVG heeft veel plezier in het fietsen en is ook zeker ambitieus maar wil niet op het hoogste niveau wedstrijden rijden. In deze groep hebben we niet alleen leden die op de weg uitkomen maar ook een leuke groep die in de winter veldritten rijden.

Voor informatie kun je contact opnemen met Peter van der Wal

Elite en beloften.
Van 18 tot 23 jaar ben je Belofte, vanaf 23 jaar ben je Elite.

Deze meest ambitieuze groep binnen de NWVG komt uit in de clubcompetitie, beloftencompetitie, open klassiekers en natuurlijk de Noordelijke Criteriums. De ambitie is om met veel plezier zo goed mogelijk te rijden in de klassiekers en dan in het bijzonder de clubcompetitie. Een hechte groep renners die veel gezamenlijk optrekt.

Voor informatie kun je contact opnemen Marcel NagengastVoor algemene informatie en vragen over kleding of contributie kun je een mail sturen naar het algemene emailadres van de NWVG.

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook