Een interview met: Irene Lako

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan je kort uitleggen wat voor bedrijf PRA Health Sciences is?
“PRA Health Sciences doet wereldwijd onderzoek naar de werking van geneesmiddelen bij mensen, in opdracht van farmaceutische bedrijven. Voordat een nieuw geneesmiddel op de markt komt, moet het uitvoerig worden getest. Onze vestiging in Nederland voert de eerste fase van het onderzoek uit. Daarbij wordt gekeken of een lage dosis van het geneesmiddel veilig is in gezonde vrijwilligers.”

 

Wat is jouw rol in het bedrijf?
“Ik werk nu vier jaar als Medical Writer bij PRA Health Sciences. Mijn taak is om alle testresultaten samen te vatten in een rapport. Als de resultaten goed zijn, worden deze rapporten uiteindelijk onderdeel van een omvangrijk dossier. Op basis daarvan wordt beoordeeld of een nieuw medicijn geregistreerd wordt en aan patiënten mag worden voorgeschreven.”

 

In hoeverre speelt sport een rol bij PRA Health Sciences?
“Wij doen onderzoek om het leven van patiënten beter te maken. Bijvoorbeeld mensen met astma, diabetes, of de ziekte van Parkinson. Omdat gezondheid centraal staat in onze bedrijfsvoering, besteden we steeds meer aandacht aan sport en voeding. Wielrennen staat momenteel erg in de belangstelling. Zo worden er jaarlijks verschillende fietschallenges georganiseerd waar werknemers aan deel kunnen nemen.”


Waar staat het logo op ons shirt?
“Wij komen met ons logo in het midden achterop het koersshirt.”


Waarom heeft PRA Health Sciences besloten ons te sponsoren?
“Omdat de gezonde en enthousiaste uitstraling van de ploeg goed past bij PRA. We hopen dat het logo op de kleding helpt om de naamsbekendheid van PRA vergroten. Daarmee hopen we vooral toekomstige vrijwilligers te werven voor ons medicijnonderzoek. Zonder vrijwilligers geen nieuwe of betere medicijnen.”

 

Voor wie interesse heeft om aan onderzoek deel te nemen, of iemand kent die mogelijk interesse heeft, kijk eens op www.prahs.nl. Voor wie belangrijk werk wil doen voor een mooie verdienste. 
 

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook