Een interview met: Gert-Jan van Dijk

 

 

Wat doet Target Holding?
“We analyseren big data. Eigenlijk houd ik niet zo van dit begrip, want het is momenteel een echt modewoord. Big data is nu booming, maar wij houden ons er al veel langer mee bezig. Wij verrijken data, waardoor ze waarde krijgen. We richten ons vooral bezig met gezondheid, muziek en energie. Daarnaast analyseren we nog voertuigdata. Heel breed dus, maar bij alles wat we doen, is data de kern. Zo analyseren we 300.000 muziekuploads per dag, waarmee voor platenlabels inzichtelijk wordt welke artiesten ze moeten contracteren. Ook hebben we onlangs een programma gemaakt waarmee we automatisch de reacties die mensen op een website plaatsen kunnen checken. Vaak wordt dat nu handmatig door hele teams gedaan, om bijvoorbeeld te voorkomen dat er grof taalgebruik in voorkomt. Dit programma scheelt erg veel werk. Met ons dochterbedrijf E-vitality koppelen we zorgverlener en zorgconsument online. Op basis van data die we bijvoorbeeld uit Fitbits verzamelen, kunnen de consumenten persoonlijk advies krijgen over hun lifestyle en bewegingspatroon. Voor energieleveranciers en netbeheerders analyseren we het energie Daarmee kunnen we bijvoorbeeld voorspellen waar en wanneer overbelasting op het net ontstaat.”

 

Wat hebben jullie met fietsen?
“Zelf heb ik een mountainbike. Ik fiets als hobby, zo’n 3000 kilometer per jaar. Wel heb ik redelijke tochten gemaakt samen met mijn vader, een fanatiek fietser. We proberen elke vijf jaar een grote tocht te maken. Zo hebben we in twaalf dagen heel Engeland doorkruist, een tocht van zo’n 1800 kilometer.”

 

Doe je naast fietsen nog andere sporten?
“Vroeger voetbalde ik fanatiek, tot op het huidige Jupiler League-niveau, waarna ik begon met hardlopen. Dat bleek iets te blessuregevoelig en ben ik overgestapt op fietsen. Verder vind ik het in de zomer leuk om te kitesurfen. Over de blessuregevoeligheid daarvan zeg ik maar niks… Ook heb ik sportvliegen als hobby, al kun je dat eigenlijk geen sport noemen.”

 

Waarom hebben jullie besloten ons te sponsoren?

“Omdat Hanna dat vroeg”, lacht Van Dijk. “Maar fietsen is gewoon leuk, we sponsoren de studentenvereniging ook. Of we er veel business uithalen, dat weet ik niet. We willen als bedrijf wel iets zichtbaarder worden; we zijn nu het best bewaarde geheim van Groningen. Door meer zichtbaarheid hopen we klanten te trekken die zien dat de hoeveelheid data toeneemt, maar niet precies weten wat ze ermee moeten doen. Verder vinden we het gewoon leuk om jullie te sponsoren.”

 

Wat hopen jullie dat wij als team bereiken?
“We hopen dat jullie het fietsen heel leuk blijven vinden. Natuurlijk zou ik het mooi vinden als de Olympisch kampioen op de weg uit jullie ploeg komt, maar ik vind het vooral belangrijk dat jullie lekker aan het fietsen blijven en het leuk hebben. Mijn vader is nu 80 en fietst nog steeds met veel plezier, dat is toch mooi.”

 

Wat was je mooiste sportmoment?

“Persoonlijk vond ik onze tocht door Engeland erg mooi. We zaten van ’s ochtends tot ’s avonds op de fiets. In Schotland besloot ik een rondje extra te doen, maar het waaide enorm, windkracht 11. Ik had 40 kilometer lang wind tegen en ging zes kilometer per uur. Eigenlijk was het dramatisch, maar ik ben toch doorgegaan. Dat is sport. Daarnaast kwamen we heuvels tegen met een stijgingspercentage van 30 procent. Inclusief bagage was dat soms een beste uitdaging.”

 

Wat is je eerste fietsherinnering?
“Op mijn 16e ben ik samen met een neef naar mijn tante in Parijs gefietst. Daar zouden we in onze vakantie wel even heen fietsen. Twee dagen heen, twee dagen Parijs en twee dagen terug, dat was het plan. De route was zo’n 450 kilometer, enkele reis. De eerste dag wilden we 270 kilometer fietsen, tot aan de eerste herberg. Maar we hadden geen ervaring en veel te weinig gegeten. Je snapt het al, die herberg hebben we niet bereikt. Uiteindelijk kwamen we op dag 3 in Parijs aan. Mijn tante woonde 20 kilometer buiten de stad. We zijn na aankomst nog even heen en weer gefietst naar de Eifeltoren voor een ijsje. Toen we eenmaal weer thuis kwamen, waren onze ouders wel boos.”

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook