JeugdIn het afgelopen jaar hebben we weer een mooi aantal nieuwe leden mogen verwelkomen.

In de winter wordt er weer goed getraind in de zaal, waar we met veel plezier onze conditie op peil hebben gehouden en hebben gewerkt aan coördinatie, kracht en behendigheid. In het voorjaar wordt er dan weer steeds vaker op de weg gefietst om goed getraind aan de wedstrijden te kunnen beginnen. Het hoogtepunt van het voorjaar is het trainingsweekend, waar we met de hele club bij elkaar zijn. Daarnaast doen we in de winter aan mountainbiken. Met het ingaan van de zomertijd zullen de trainingen op dinsdag en donderdagavond weer beginnen.

Wielrennen staat bekend als een zware sport, waar veel voor getraind moet worden. Ook wij trainen regelmatig hard, maar hier ligt niet de nadruk op. De jeugdtrainingen zijn vooral gericht op leren wielrennen en plezier aan de sport beleven. Als dit goed zit, komt hard fietsen vanzelf! En mocht het toch niet zo snel gaan, dan is dat ook geen probleem, want wij streven ernaar om ieder op zijn of haar niveau te laten genieten van de mooiste sport die er is.

Trainen is natuurlijk goed en leuk, maar je wilt je als wielrenner ook wel eens meten met andere jongens en meisjes van jouw leeftijd. Daarom organiseren we tijdens de trainingen regelmatig wedstrijdjes en tijdritten. Een groot deel doet ook mee aan officiële wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de wedstrijden van de interclubcompetitie. Voor de een is het winnen van een wedstrijd mogelijk en een doel, terwijl een ander alles uit de kast moet halen om de finish te bereiken. Wij proberen iedereen te stimuleren om zij of haar grenzen te verleggen en om beter te worden, maar bovenal plezier te laten beleven.

De NWVG organiseert zelf ook wedstrijden voor de jeugd, zoals in Kloosterburen. Hier doen renners uit het hele land aan mee. Uiteraard gaan wij dit jaar ook weer ons uiterste best doen om Bike4Air zo goed mogelijk in beeld te brengen tijdens de jeugdwedstrijden. Maar pas ook op met oversteken, want voor u het weet flitst er weer een supersnelle jeugdrenner van de NWVG voor uw voeten langs! U bent gewaarschuwd!!!

Willem Sanders en Menno van der Keur
 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook