Algemene informatie

Hallo allemaal!
De Noordelijke Wieler Vereniging Groningen is dé wielervereniging van de stad Groningen en deze is al in 1925 opgericht. Sindsdien hebben al vele renners en rensters in de kleuren van de NWVG aan regionale, nationale en internationale wedstrijden deelgenomen. Onze vereniging heeft op dit moment  ruim 35 jeugdrenners(-sters) verdeeld over 7 categorieën. Om de vereniging groot en sterk te houden hebben we steeds nieuwe aanwas van jeugdrenners(sters) nodig en daarvoor worden ondermeer kennismakingscursussen georganiseerd.

De renners en rensters worden door onze trainers begeleid tijdens de trainingen en daarnaast kan de jeugd deelnemen aan wedstrijden. Tijdens de trainingen is er altijd iemand aanwezig met een EHBO diploma (hiervoor zal ook een beroep op de ouders worden gedaan).

De wielersport kan beoefend worden vanaf het jaar waarin men 8 wordt, dit noemt men jeugd categorie 1. Categorie 7 is oudste jeugdcategorie en hierin zijn de wielrenners 14 jaar oud.


Contactpersoon:

Trainer     :  Willem Sanders            sanders@euronet.nl

 

Wat kost wielrennen eigenlijk?
Het lidmaatschapsgeld van de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen bedraagt voor het seizoen 2017 € 90,-. Als je als lid van de NWVG trainingen en ook wedstrijden wilt rijden heb je een licentie nodig. Een licentie is een soort contributie die de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie) vraagt voor het rijden van wedstrijden. De renner(ster) is met een licentie ook verzekerd tijdens wedstrijden en trainingen. Voor € 31,- per jaar kun je een jeugd licentie aanschaffen.

Huurfietsen.
Een racefiets aanschaffen is niet direct nodig. Een eigen helm is natuurlijk wel erg handig. Je kunt bij de NWVG tegen bepaalde voorwaarden een racefiets en helm voor maximaal 1 seizoen huren. De huur van een fietsje bedraagt € 10,- per maand of € 80,- per seizoen.

huurovereenkomst jeugdfietsen

De fietsjes van de NWVG hebben als doel om kinderen en hun ouders op een laagdrempelige manier en met weinig kosten kennis te laten maken met de wielersport.

Wanneer een kind wielrennen leuk blijkt te vinden en hiermee door wil gaan dan zal er op termijn een eigen fiets met helm moeten worden aangeschaft.

De maximale duur om een fietsje te huren is dan ook ongeveer een jaar.

Kleding:
Iedereen die lid is van de NWVG en voor het eerst een wedstrijdlicentie aanvraagt krijgt éénmalig een startpakket voor slechts € 70,=. Dit pakket bestaat uit: een korte broek, een wielershirt en een lange mouwen jack.

Trainingen:
In de winterperiode is er 1x per week een training in de zaal, hierin zal de nadruk liggen op coördinatie en een stukje conditie. Tevens is er 1 keer per week spinning en zijn er in een aantal weekenden trainingen op de mountain bike.

In maart beginnen we met de wegtraining d.m.v. trainingsritten in het weekend. Van ongeveer 1 april tot 1 oktober zijn er iedere dinsdag en donderdag (op dinsdag van 18.30 – 19.30 uur en donderdag van 17.30 – 18.30) jeugdtrainingen op het eigen afgesloten clubparcours. Dit parcours is gelegen op sportpark Corpus den Hoorn, achter het Martini ziekenhuis en tegen over de Stadjershal. De NWVG hanteert de stelregel dat plezier voorop moet staan bij het sporten. Dit wil overigens niet zeggen dat succes niet belangrijk is. Integendeel, bij de NWVG laat men al jaren zien dat dit uitstekend hand in hand kan gaan.

Wedstrijden:
Wedstrijden zijn er in het hele land, eigenlijk kun je elke week wel ergens in het Noorden rijden

Een belangrijke taak van een vereniging is het organiseren van wedstrijden voor leden. De NWVG heeft een organisatieafdeling die veel wedstrijden voor bijna alle categorieën organiseert.

Wedstrijden zijn er in het hele land, eigenlijk kun je elke week wel ergens in het Noorden rijden. Zelf organiseert de NWVG de Ronde van Kloosterburen.

Categorie indeling:
Categorie 1 8 jaar
Categorie 2 9 jaar
Categorie 3 10 jaar
Categorie 4 11 jaar
Categorie 5 12 jaar
Categorie 6 13 jaar
Categorie 7 14 jaar

Meisjes mogen in een categorie lager rijden dat betekend dus dat een meisje van 9 jaar bij de jongens in categorie 1 mogen rijden.

Licentie’s:
Wanneer je lid bent van de NWVG, wordt je automatisch basislid van de KNWU. Met dit basislidmaatschap ben je verzekerd tijdens trainingen.De club is verplicht om gediplomeerde trainers te hebben, bij de NWVG is dat dus goed geregeld.
Wil je wedstrijden rijden, dan kun je deze bij de KNWU aanschaffen voor 31 euro. Voor een licentie geldt dat je verzekerd bent tijdens wedstrijden het vervoer van en naar wedstrijden.
Wel ben je verplicht om tijdens trainingen en natuurlijk ook wedstrijden een helm te dragen!

Tijd registratie systeem My Laps:
Sinds 2011 wordt er tijdens de landelijke wedstrijden gewerkt met het tijd registartie systeem My Laps. Dit houdt in dat elke renner een chip op zijn/haar fiets heeft. Deze chip is aan te vragen bij de KNWU en kost €85,- (aanschaf) of €35,- (huur per jaar).


Toegestane verzetten
Uitsluitend de traditionele wegfiets is toegestaan. Tijdritfietsen zijn niet toegestaan. Elke voorziening (opzetsturen, dichte wielen e.d.) die aan de traditionele fiets wordt toegevoegd is verboden.

De toegestane verzetten zijn als volgt:

Categorie
1 5,46 m
2 5,46 m
3 5,78 m
4 5,78 m
5 6,14 m
6 6,14 m
7 6,55 m

Verzettencontrole
Het verzet wordt bepaald door het aantal tanden van het grootste voorblad te delen door het aantal tanden van het kleinste bruikbare achtertandwiel (sluittandwiel ter borging is toegestaan), en de uitkomst hiervan te vermenigvuldigen met de omtrek van het achterwiel met opgepompte band. Maximaliseren door middel van borging van voor- en achterderailleur is niet toegestaan. Als hulpmiddel bij de controle mogen de wedstrijdcommissarissen gebruik maken van een meetlat, waarbij de afstand wordt gemeten die de fiets aflegt per omwenteling van de trapas.
 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook