Stichting Bike4AIR

Stichting Bike4AIR is een samenwerking tussen de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) en de Nederlandse Cystic Fybrosis Stichting (NCFS). De NCFS zet zich in voor mensen met taaislijmziekte (Cystic Fibrosis ofwel CF),de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting.
CF veroorzaakt dik, taai slijm waardoor spijsverteringsproblemen ontstaan. In de luchtwegen veroorzaakt het taaie slijm ademhalingsproblemen en chronische luchtweginfecties. Hierdoor ontstaat schade aan de longen hetgeen uiteindelijk tot de dood leidt. Vroeger haalde je de puberteit niet eens, nu kun je er misschien 40 jaar mee worden. In 2006 was de helft van alle patiënten die aan CF overleden, jonger dan 18 jaar.
Al een aantal jaren rijdt de NWVG in kleding met het logo van Bike4Air. 

Het doel van Stichting Bike4AIR is "Het vergroten van de bekendheid, en het werven van fondsen voor onderzoek ten behoeve van Cystic Fibrosis"

De NWVG zal aan het eerste deel van dit doel bijdragen door op zoveel mogelijk plekken de Bike4AIR uitingen te laten zien. Elke prestatie zorgt voor aandacht voor NWVG'ers bij het publiek en in de media en zo hopen wij het relatief onbekende taaislijmziekte (Cystic Fibrosis) bekender te maken.

Daarnaast zal de NWVG een aantal evenementen organiseren die in het teken zullen staan van fundraising voor het onderzoek naar taaislijmziekte.

Ook u kunt uw steun bijdragen dmv sponsoring. Wij gaan graag met u in gesprek. Afhankelijk van de hoogte van de sponsor bijdrage krijgt u sponsornaamsvermelding op het wagenpark van het gehele NWVG - Bike4AIR Cycling Team, logo's op zowel de website van de NWVG netwerkmogelijkheden tijdens wedstrijden van de NWVG zoals de Zesdaagse Noordenveld-Westerkwartier, de Energiewacht-Tour en de Ronde van Groningen. Daarnaast onderneemt u maatschappelijk verantwoord en ondersteunt u zowel sport als het goede doel.

Wilt u NWVG - Bike4AIR Cycling Team ondersteunen neem dan contact op info@nwvg.nl

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook