NWVG TOERAFDELING

In het voorjaar van 2012 is binnen de NWVG een toerafdeling in het leven geroepen. Hiertoe is besloten omdat het “fietsen” in de afgelopen jaren een toenemende populariteit laat zien. De toerafdeling van de NWVG heeft niet de ambitie om KNWU wedstrijden te rijden.

 

Wat doet de NWVG toerafdeling wel?
Bij de NWVG toerafdeling fietsen de dames en heren, voor zover de weersomstandigheden het toelaten, het hele jaar op zondagmorgen een gezamenlijke fietstocht. Het vertrek is om 09.00 uur bij de ingang van het Stadspark, hoek Paterswoldseweg en Parkweg. Er wordt circa 3 uur gefietst met een snelheid van ca. 30 km per uur. Onderweg wordt, mede afhankelijk van de weersomstandigheden, wel of niet gestopt voor koffie met of zonder appelgebak. Tevens wordt onderweg aandacht besteed aan fietstechnieken, zoals bijvoorbeeld het fietsen in “waaiers”. Daarnaast is er onderweg ook ruimte voor de “grote plaat” en rijdt iedereen in eigen tempo een stuk(je) van de fietstocht. Er wordt echter altijd gewacht want het motto is: “samen uit, samen thuis”. Bij pech onderweg wordt iedereen geholpen, daarna gaan we weer samen verder.

 

Daarnaast neemt de NWVG toerafdeling deel aan georganiseerde toertochten in zowel de regio als elders in het (buiten)land. Ook aan de bekende fietsklassiekers in binnen- en buitenland wordt (soms) deelgenomen. Voor deelname aan de georganiseerde toertochten wordt jaarlijks een planning opgesteld. In deze planning wordt ook een jaarlijks weekend opgenomen om samen te fietsen. Dit weekend is meestal in september en kan zowel in het binnen- als buitenland zijn. De planning en deelname aan de georganiseerde toertochten wordt onderling, via de WhatsApp van de toerafdeling of e-mail, geregeld.

 

Interesse?
Bij interesse in bovenstaande ben je op zondagmorgen om 09.00 uur van harte welkom in het Stadspark om een en ander zelf te ervaren. De enige verplichting is een fietshelm. Iedereen kan vier keer vrijblijvend meefietsen voordat je besluit wel of geen lid te worden van de NWVG toerafdeling.

 

Als je besluit lid te worden, neem je contact op met de secretaris van de NWVG, de heer Jan Plat, Grolloërstraat 14, 9451 KB  Rolde, telefoon 0592 – 269645 of mobiel 06 – 51 66 42 02. Per e-mail kan ook, het e-mail adres is j.s.plat@kpnmail.nl
Het lidmaatschap kost momenteel slechts € 50,-- per jaar. Daarnaast dien je eenmalig € 70,-- te betalen voor een kledingpakket van de toerafdeling. Dit pakket bestaat uit een wielershirt met korte mouw, een wielerbroek en een jack. Deze kleding wordt gedragen tijdens de fietstochten op zondag en bij deelname aan de georganiseerde toertochten. Het is altijd mogelijk meer clubkleding tegen zeer aantrekkelijke prijzen te kopen, hierbij valt de denken aan een windjack, sokken, beenstukken, 

 

Daarnaast adviseren we je ook om via de NWVG lid te worden van de Nederlandse Toerfiets Unie, ofwel NTFU. Het lidmaatschap hiervan kost ca. € 35,-- per jaar. Het lidmaatschap van de NTFU biedt de volgende voordelen:

 

-  De unieke NTFU fietsschadeverzekering

-  6 keer per jaar het tijdschrift “Fietssport Magazine” thuisbezorgd

-  Jaarlijks het ToerFiets Evenementen Programma (TEP) met 3.500 toertochten in Nederland

-  Korting op de inschrijvingskosten bij deelname aan ca. 3.500 toertochten

-  Korting op trainingen en clinics

-  Ondersteuning en begeleiding van jouw fietsvereniging.

 

Inclusief het NTFU lidmaatschap ben je dus voor slechts € 85,-- verzekerd van een jaar vol fietsplezier. We hopen je snel te ontmoeten op zondagmorgen 09.30 uur bij het verzamelpunt, ingang van het Stadspark.
Voor een korte impressie van de NWVG toerafdeling zie bijgaande filmpjes, recent gemaakt tijdens de fietstochten door een van de eigen fietsers.

 

 

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook