Verslag Omloop van de Veenkolonien

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Verslag Omloop van de Veenkolonien door te sturen naar een vriend.

01-04-2013 09:51:22

Wat een koers, wat een sensatie, jammer dat we niet gewonnen hebben, maar de knipoog van Teake-Piet van der Werf zegt genoeg. Dit was een koers om in te lijsten.

 

De mannen stonden klaar voor 180 kilometer dwars door Oost Groningen. In de gele trui een gemotiveerde Marco Hoekstra, gaat hij voor de Groningse dubbel? Gijs Strating had er ook zin in, 2de in de Ronde van Groningen, vandaag 1ste? Wat te denken van Jos Harms vandaag, de ervaren renner uit Oude Pekela viert vandaag zijn verjaardag, een mooie wielerkado kan je je toch niet wensen als je wint in je eigen regio... Bert van der Tuuk kent de regio op zijn duim en Lars Bartlau is een alleskunner, dus waarom vandaag niet!

 

De heren waren veendam nog niet uit en het begon te sneeuwen, dit wordt een heroische middag, Johan van der Velde toestanden leken in de maak totdat ver na halfkoers de organisatie besloot de route in te korten... Dat klinkt natuurlijk negatief, maar dit was de juiste beslissing. Een moedige beslissing, want de ronde kwam nu over nieuwe wegen heen waar in het routeboek niet over gesproken werd! Maar door een goede organisatie is er niets verkeerds gegaan! Complimenten!

 

Ondertussen gaat in volle finale Jos Harms er vandoor, hij lijkt weg te blijven, maar de mannen van De Kannibaal halen hem terug, dit doen ze voor hun sprinter, oud NWVG-er Bas de Lange. De eerste groep valt volledig uitelkaar en het wordt een sprint met 9 man! 

 

Kanjers voor Kanjers renner Nick Kweldam wint met groot gemak deze mooie klassieker, Casper von Folsach, helemaal uit Jutland gekomen wordt 2de voor onze eigen Teake Piet, die terecht dolgelukkig is! Gijs Strating mist de finalebenen en moet de sprint laten lopen en is 8ste geworden.

 

Jos Harms is moegestreden en komt binnen op de 11de plaats, net voor Marco Hoekstra (18de). Marco behoudt wel de leiding in het klassement van de KNWU Clubcompetitie Regio Noord! Lars wordt 24ste en Bert wordt 49ste.

 

6 man aan de finish, keurig toch zal u denken. Daar denkt ploegleider John Kerstholt anders over, hij is boos. Geen overwinning zegt hij en beent chagrijnig door. In de avond op de bank, gezellig met de vrouw en een kopje thee bedenkt hij, wat mopper ik nou, Jos bijna solo gewonnen, Teake-Piet op het podium, weer het ploegenklassement gewonnen, Marco in de gele trui, we doen het gewoon hartstikke goed! Op naar de vrije klassiekers in april!

 

 

 

 

Tussenstand Clubcompetitie regio Noord na 2 wedstrijden:

1. Bike4Air-NWV Groningen 40 punten,

2. WV De IJsselstreek 28,

3. WV De Kannibaal 25,

4. OWC Oldenzaal 25,

5. WV Otto Ebbens 22,

6. Kanjers voor Kanjers 22,

7. Zwaluwen/CRT Raalte/CC ’75 20,

8. West-Frisia 19,

9. Hepro Stormvogels Veendam 15,

10. De Amstel/Uithoorn/De Bataaf 11,

11. ARTV de Adelaar 8,

12. DTS/Alcmaria Victrix 8,

13. Ulysses/Team Amsterdam 6,

14. WV de Hanzerenners 5,

15. WV WoonExpo Kapenga 3,

16. Friesche Leeuw/Olympia 1.

 

 

Individuele stand Clubcompetie Regio Noord na 2 wedstrijden:

1 Marco Hoekstra, 113 punten

2 Gijs Strating, 112 punten

3 Teake-Piet van der Werf, 110 punten

4 Nick Kweldam, 100 punten

5 Jos Harms, 76 punten

6 Tom de Vaal, 73 punten

7 Berry Nagelhout, 70 punten

8 Bas de Lange, 60 punten

9 Mark Olieman, 60 punten

10 Jeroen Keizer, 50 punten

34 Lars Bartlau, 7 punten

 

 

 

Jos solo op avontuur! 

 

Het peloton door de sneeuw...

 

Fotocredits, Eppo Karsijns Media zie ook:

http://www.flickr.com/photos/stormvogels/sets/72157633123506813/

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook