Bram Verweij wint het Districtkampioenschap Noord!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Bram Verweij wint het Districtkampioenschap Noord! door te sturen naar een vriend.

26-05-2013 16:51:38

Kanonnenvlees was hij, schreven de kenners over Bram zijn rijden in Olympia's Tour (OT)! Bram zelf wist wel beter, tegen de semi-professionele renners in de OT moet je je niet al te gek maken, uitrijden is al een hele prestatie. En... zei de Harenaar, zo rijdt ik me mooi in vorm voor de rest van het seizoen.

 

Dus toen Bram aan de start stond in Annen bij de Districtkampioenschap wist hij, ik ben goed! Al vrij vlot onstond er een mooie kopgroep met Bram en zijn club- en OT makker Teake-Piet van der Werff, Niek Hooghiemster (Friesche Leeuw), Pim Cazemier (Kannibaal) en Jacob-Jan van der Wielen (Stormvogels) 

 

De 5 werkten goed samen en in volle finale spraken Bram en Teake-Piet af, we gaan ervoor! Ik ga eerst zei Teake-Piet en daar ging de Fries! In volle inspanning werd deze weer teruggepakt door de 3 mannen, vervolgens leek het simpel, maar doe het maar eens tegen deze toppers. Daar ging Bram! Bam! Solo op weg! Gaat hij winnen? Ja! De rest was "uitgespeeld" en gingen sprinten voor de ereprijzen! 

 

Solo en alle tijd om te juichen reed Bram over de finishlijn in Annen! Teake-Piet maakte het NWVG succes compleet door prachtig 2de te worden! Pim werd 3, gevolgd door Jacob-Jan en Niek. Marco Hoekstra werd keurig 7de, een mooie prestatie voor de winnaar van de Ronde van Groningen die hard viel in de OT, Johan Knol, de schaatsende NWVG-er werd knap 9de, Chris van der Vegt werd 14de en good old Niels de Blaauw werd netjes 16de.

De rest van de NWVG klasseringen kunt u lezen op:

 http://cyclingdatabase.com/race/district-kampioenschap-noord/45276/elite/2

 

Bram was uiteraard dolgelukkig met zijn overwinning! De NWVG scoorde min of meer ook een overwinning bij de Beloftencategorie, die werd gewonnen door NWVG-er in schutkleuren Jochem Hoekstra, die een hele armada van de Stormvogels voor wist te blijven in de massasprint!

 

Juichen! Prachtige foto gemaakt door Rudie Ottens, www.ottie.nl

 

Mooie podiumfoto gemaakt door Aukje de Haan!

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook