Bram Verweij best of the rest in de Metec Show!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Bram Verweij best of the rest in de Metec Show! door te sturen naar een vriend.

17-06-2013 15:40:24

In de Kogaronde van Zuid Oost Friesland heeft onze eigen Bram Verweij een super resultaat geboekt! 4de werd onze topper!

 

De Metec wielerploeg had deze koers uitgezocht om hun dominantie te vertonen. Nou... dat is ze behoorlijk gelukt! Met de volledige ploeg hebben ze het gehele peloton in de harde wind op de kant gezet; Gevolg, iedereen kapot, moe en de meesten uit koers!

 

2 NWVG'ers bleven aanhaken in de eerste groep; Peter Merx en Bram Verweij! Toen de finale nog moest beginnen zaten er nog 36 mannen in koers!

 

In de kopgroep gingen er 2 man op avontuur, het Metec duo Peter Koning en (NWVG'er in de kleuren van Metec) Elmar Reinders. Beide heren bouwden een redelijke voorsprong op! Maar Peter Merx laat zich niet zomaar kennen, dus die ging in de tegenaanval. Hij kreeg Joey van Rhee mee als bewaker en die deed zijn werk zo goed dat hij Peter kapot liet gaan en Peter als springplank gebruikte om richting zijn 2 vrienden voorin te gaan. Dat lukte hem en dus zo hadden we 3 Metec renners voorin en de overige 3 in het achtervolgende groepje van 8!

 

Die laatste 3 die deden dus terecht niets in het groepje en spaarden zich voor de volle finale, die ze openbraken door vol aan te vallen! Plaats 1-2-3-5-5 en 6 zal toch wel een unicum zijn! Maar daar dacht Bram Verweij en Wouter Haan (Koga) anders over. Wouter zette alles op de kant en na diverse demarrages van die blauw zwarte mannen sprintte ineens Bram weg en kwam solo aan als 4de in de bossen van Appelscha! Peter Merx werd knap 7de, moegestreden kwam de Kolibrie van Warfhuizen binnen! Een sublieme prestatie van  deze 2 helden!

 

De sprint voor de overwinning werd geen sprint, maar een huldiging van het Metec trio, hand in hand kwamen ze over de finish!

 

Het pelotonnetje wat over bleef mocht de plaatselijke omlopen overslaan, in dat peloton zat Teake-Piet van der Werff die 15de werd!

 

Uitslag:

 

Foto's (fotocredits Aukje de Haan en TV Fryslan)

 

Peter Merx zag zijn aanval mislukken maar reed een prachtige uitslag met een 7de plaats!

 

De 2de groep komt net van de zware stenenstrook af!

 

Hand in hand kameraden, hand in hand op de bosberg!

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook