Marco Hoekstra pakt zege in Alto di Hoogkerk!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Marco Hoekstra pakt zege in Alto di Hoogkerk! door te sturen naar een vriend.

06-07-2013 14:51:02

De gebroeders Hoekstra zaten al tijden plannen te smeden voor een spektakelstuk in het criterium van Hoogkerk. Ook wel de Alto di Hoogkerk genoemd! Deze schitterende wedstrijd staat bekend om zijn hoge gemiddelde snelheid, want het asfalt is subliem en... om zijn berg! De berg van Hoogkerk, ook wel de Alto di Hoogkerk genoemd!

 

Ook dit jaar was deze koers opgenomen is de WIelermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier, dus deelname genoeg! Meer dan 100 man aan de startlijn met daarin een heleboel NWVG'ers die zin hadden in de 90 kilometers!

 

Marco en Jochem Hoekstra zaten er gelijk goed bij, de mannen hadden organisator Peter Stokje beloofd er een mooie show van te maken en dat deden ze!

 

In volle finale ging Marco er op het juiste moment vandoor en de rest van de koplopers zagen Marco pas weer, breed lachend op het podium! Hij had daar niet de minste renners om zich heen. Joey van Rhee werd 2, de Metec renner was afgelopen weekend 3de geworden op het Nederlands Kampioenschap op de weg voor Beloften. Oftewel een renner om in de gaten te houden voor de toekomst! 3de werd NSP-Ghost prof Rene Hooghiemster die weer garant stond voor vele aanvallen.

 

Jochem werd keurig 7de en vierde het Hoekstra/NWVG feest uiteraard met groot plezier mee.

 

Sander Iwema reed al weer een prima koers en finishte als 13de. De youngster wordt al meer een vaste waarde in de top van het criteriumklassement. Duidelijk een renner voor een mooie toekomst!

 

Peter Merx werd 15de en scoorde weer prima punten voor het eindklassement. Zijn doel is een podiumplek op het einde! 

 

De rest van de NWVG renners finishte buiten de top 30.

 

Wielrenfilmheld Manfred van Rhee maakte weer op zijn mooie manier een filmpje waarin u nog een keer mee kunt genieten van deze fraaie etappe in de altijd spannende Wielermeerdaagse!

 

Vanaf de start is het koers! Rick Ottema gaat er gelijk vandoor! Paul de Haan, Jeff Vermeulen, Peter Merx, Umberto Atzori, Lars Horring en Cor van Leeuwen reageren attent! 

 

Wat een show, wat een koers, wat een Marco!

 

Fotocredits Rudie Ottens, www.ottie.nl, waarvoor dank!

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook