Peter Merx 3de op NK Elite zonder Contract!!!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Peter Merx 3de op NK Elite zonder Contract!!! door te sturen naar een vriend.

26-07-2013 10:22:14

Het staat zo raar, NK Elite zonder Contract. NK voor werklozen? Neen, het is het NK voor Eliterenners zonder profcontract, dus iedereen die een Elite licentie heeft (Clubrenners en Landelijke Sponsor Selectie renners) mag starten, mits hij zich uiteraard geplaatst heeft!

 

Dus voor de NWVG een groot aantal startenden gezien de goede presentaties dit seizoen! Maar het was warm, enorm warm, 33 graden maar liefst! En dit zorgde voor uitvallers, Jos Harms had last van de warmte, kon zijn draai niet vinden in de snelle opening van de koers en besloot uit te stappen, het was niet zijn dag vandaag!

 

Chris van der Vegt had geen last van de warmte, maar zijn materiaal wel, hij trapte zo zijn crank dwars door midden. Chris kon dus terug steppen richting douches.

 

Marco Hoekstra zat in de kopgroep van de dag, maar wat gebeurde daar. Een knal! Zijn zadelframe, dwars door midden op 2 plaatsen! Als dat geen garantie is? De enige garantie die Marco had was doorrijden en hopen op het beste! Want een fietswissel was door het gigantische tempo niet verstandig. Marco had tenslotte topfavoriet Peter Schulting nooit meer in het peloton terug gezien na zijn lekke band in de eerste ronde! Marco werd in volle finale teruggepakt met zijn kopgroep en finishte in het peloton als 86ste. 

 

Johan Knol liet zich niet gekmaken in het peloton, hij reed een goede wedstrijd en finishte knap als 68ste in het enorm drukke Chaam. Prachtig mooi om te zien hoe de koers leeft in het wielergekke dorp!

 

Teake Piet van der Werff reed attent en goed van voren, een paar pogingen om in een kopgroep te belanden mislukte helaas. Teake Piet finishte in het peloton als 66ste.

 

Cor van Leeuwen had zijn krachten gespaard voor de finale, hij nam de gok, maar de kopgroep, met daarin 1 NWVG-er was  er definitief vandoor, wie die NWVG-er was heeft u kunnen lezen in de titel van dit bericht! Cor werd op zijn gemakje 45ste.

 

Gijs Strating finishte 27ste en was daar content mee, ik heb enorm veel aangevallen pufte de winaar van de Ronde van Eelde!

 

En dan onze kopman van vandaag, wat reed hij scherp, deed geen trap teveel en de kenners zagen, die is scherp vandaag! Peter Merx reed een prachtige koers vandaag! De kopgroep met daarin alle favorieten zag hij wegrijden, hij reageerde attent en binnen no-time zat hij erbij! Nu finale rijden, in een zenuwslopende finale komt Peter iets te vroeg op kop. Hij moet de sprint aantrekken, is hij geklopt? Ja, hij wordt voorbij gesneld door Ruiter Dakkapellen renner Lars Horring, die Nederlands Kampioen wordt. Een sublieme prestatie voor de vriendelijke Drent, in 2011 werd hij 3de, in 2012 werd hij 2de en nu dus 1ste! Lars kon het zo te zien nog niet echt geloven dat hij gewonnen had, een prachtig gezicht op het podium. Een teleurgestelde Marco Brus (Baby-dump Cyclingteam) werd 2de en Peter Merx is 3de en is daar ook niet blij mee. 

 

Opvrolijken werkt niet echt, zijn ploeggenoten en uw reporter doen hun best, maar Peter had hier graag willen winnen en had de kans hiervoor. Ploegleider John Kerstholt begrijpt de teleurstelling, maar ziet ook de prestatie van zijn renner!

 

De knappe rondemiss is de eerste die Peter aan het lachen krijgt! Na de douche glimlacht de Kolibrie van Warfhuizen weer van oor tot oor, 3de is een topprestatie!

 

Gijs Strating in de aanval!

 

Marco hobbelt en bobbelt op zijn kapotte zadel in de kopgroep!

 

Peter attent voorin het peloton!

 

Cor over de finish!

 

Een voorzichtig glimlachje van Peter tijdens het kussen!

 

 

 

 

 

 

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook