Bauke Mollema doneert 2000 euro aan BIKE4AIR!!!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Bauke Mollema doneert 2000 euro aan BIKE4AIR!!! door te sturen naar een vriend.

27-09-2013 22:38:36

Bauke Mollema heeft het Lotto Sport Moment van de maand juni gewonnen! Bijna tienduizend lezers van Telesport vonden de tweede plaats van de wielrenner in de Ronde van Zwitserland de meest bijzondere gebeurtenis van de maand.

 

"Erg mooi, het voelt als een stukje erkenning voor wat je doet als sporter”, zegt Mollema, die aankomende zondag de kopman is van Nederland tijdens het WK op de weg in Florence.

 

Mollema doneert de 2000 euro, die hij als beloning van Lotto krijgt, aan de stichting BIKE4AIR. Mollema is ambassadeur van de stichting. BIKE4AIR en Mollema’s oude wielervereniging NWV Groningen streven samen naar meer bekendheid van taaislijmziekte en werven fondsen.

 

Mollema: "Ik was erg onder de indruk toen ik verhalen over de ziekte las. Het is een erfelijke ziekte die nog niet te genezen is en waar geen medicatie voor is.” De chronische aandoening tast de longen aan en de levensverwachting van patiënten is beperkt. "Het greep me aan toen ik dat hoorde. Ik denk dat het goed is dat we ons er voor inzetten.”

 

Bauke met de cheque!

(Bron: telegraaf.nl)

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook