KNWU Clubcompetite Noord gered!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: KNWU Clubcompetite Noord gered! door te sturen naar een vriend.

07-10-2013 14:24:02

De KNWU Clubcompetitie Noord en Zuid zijn voorlopig gered.

 

Het idee van de wielerbond, de KNWU, was om de regio’s Noord en Zuid samen te voegen tot één landelijke competitie. Thijs Rondhuis schreef namens 9 medeorganisatoren van wedstrijden een tegenvoorstel om de huidige opzet te handhaven en daar waar mogelijk te versoepelen. Het merendeel van de organisatoren is vanaf het begin tegen het plan van de bond geweest.

 

Minder renners:
Het voorstel van Rondhuis is inmiddels besproken. De uitkomst is dat de clubcompetitie in 2014 blijft bestaan in zijn huidige opzet. Met de belangrijke toevoeging dat verenigingen ten opzichte van het afgelopen jaar minder actieve renners hoeven te hebben om als club zelfstandig deel te nemen. Het aantal renners gaat terug van 12 naar 8.

 

Content:
Voorzitter Ger Heeringa van KNWU District Noord is content: 'Er is in het oorspronkelijke plan te oplossingsgericht gekeken en te weinig naar de oorzaken. Clubs moeten in de eigen regio zo veel mogelijk publiciteit krijgen en vergeet de reiskosten niet. Daarom zijn we vanuit Noord ook altijd tegen geweest.'

 

Ronde van Groningen:
De Ronde van Groningen en de Omloop van de Veenkoloniën zullen komend seizoen deel van de clubcompetitie blijven uitmaken. De Ronde van Groningen is begin maart traditioneel de opening van de clubcompetitie in regio Noord.

 

Overleg over nieuw plan:
Het komende jaar gaat de wielerbond met iedereen die betrokken is bij de clubcompetitie overleggen over een nieuw plan.

 

Bron RTVNoord.nl / Theo SIkkema

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook