John Kerstholt stopt als ploegleider Elite-Beloften Team

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: John Kerstholt stopt als ploegleider Elite-Beloften Team door te sturen naar een vriend.

15-10-2013 23:42:20

John Kerstholt stopt met ingang van 2014 als ploegleider van de NWVG Elite-Beloftenploeg. Onder leiding van John behaalde de NWVG prachtige resultaten. John heeft van de NWVG een superteam gemaakt die regelmatig onverslaanbaar bleek te zijn.

 

John enorm bedankt voor alle mooie dingen wat je voor de club hebt gedaan en nog steeds doet. Wij wensen je heel veel plezier in je nieuwe uitdaging en zeggen; Graag tot bij de koers! Lees hieronder John zijn motivatie:

 

“Het waren vier fantastische jaren!”

 

Ik heb besloten dat ik wat anders ga doen! Dat waren mijn woorden op de ledenvergadering vorige week dinsdag in Aduard. Wellicht was het voor sommigen een verrassing voor anderen was het dat niet.

 

Ik ben een kleine maand geleden begonnen aan de “Wielertrainer 3” cursus. Ik hoop op de cursus een theoretische basis te krijgen om als trainer aan de slag te kunnen. Mijn ervaringen als coureur en ploegleider zijn mooi meegenomen maar zijn in mijn ogen niet voldoende om een goede trainer te zijn. Mijn nieuwe uitdaging is het gat tussen de nieuwelingen, junioren en de elite & beloften categorieën te dichten. Eén van mijn frustraties van de afgelopen jaren was dat er geen doorstroming vanuit de junioren richting de elite & beloften categorie plaatsvond. Met zoveel talent in deze categorieën zie ik met lede ogen aan, dat talent verloren gaat na de jeugdklasses. Daar wil ik wat aan gaan doen!

 

De vereniging die ik daarvoor gekozen heb is de Wielervereniging Meteoor-Assen-Roden. Waarom daar? Enerzijds omdat de cursus vraagt om een vereniging waarbij minimaal 10 nieuwelingen/junioren zijn, anderzijds omdat de afstand Beilen - Groningen te groot voor mij is om twee keer per week de trainingen te begeleiden.

 

Ik kijk met heel veel plezier terug op de jaren bij de NWVG. De wintertrainingen, trainingsweekenden in Eext, trainingskampen op Mallorca, de overwinningen in de Ronde van Groningen, mijn geliefde Veenkoloniën, het winnen van de KNWU Clubcompetitie en dit jaar het behalen van een podiumplaats op het NCK.  Natuurlijk ook alle andere overwinningen in klassiekers en het rijden van Olympia’s Tour zijn me dierbaar.

 

Voor sommige mensen is het misschien een vreemde keuze om de elite & beloften groep de rug toe te keren en te kiezen voor de nieuwelingen. Maar ik heb een missie en dat is jonge renners klaar stomen om klassiekers te winnen bij de beloften!

 

Kortom geen Ster van Zwolle voor mij volgend seizoen, maar koersen als Noord-West Overijssel en Kleine Hein. Ik heb der nou al zin in!

 

Voor wat betreft het huidige team Elite & Beloften zal er qua renners en begeleiders één en ander opgefrist worden. Tevens ben ik gestart met het overdragen van technische zaken aan de begeleiders. Ik heb er vertrouwen in dat er ook volgend seizoen klassiekers gewonnen kunnen worden.

 

Ik bedank alle renners, begeleiders en sponsoren voor de vier “fantastische jaren!”

 

Groeten John Kerstholt

 

Archiefplaatje van het winnen van het Nederlands Clubkampioenschap!

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook