Cor van Leeuwen als voorrijder op weg naar Rio!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Cor van Leeuwen als voorrijder op weg naar Rio! door te sturen naar een vriend.

26-11-2013 17:01:15

Cor van Leeuwen heeft vandaag "last" van een roodgloeiende telefoon, een niet ophoudende piepje van e-mails die binnenkomen en Cor werd zelfs op een bezoek van RTV Drenthe getrakteerd!

 

Wat is er aan de hand Cor, vroegen wij snel! Nou onze Cor wil samen met de slechtziende Rinne Oost uit Borne meedoen aan de Paralympische wegwedstrijd voor tandems in Rio de Janeiro in 2016!!! 

 

Cor is inmiddels zoals u hier al eerder heeft kunnen lezen al druk aan het trainen met Rinne. Ze hebben zelfs al een koers gewonnen! Die trainingen kosten Cor flink wat geld. Omdat hij geen a-status heeft van het NOC*NSF moet hij de kosten die hij maakt voor de (inter)nationale wedstrijden helemaal uit eigen zak betalen. Om dat te ondervangen zijn ze hard op zoek naar sponsors... en wat is nou zo leuk aan dit verhaal. Onze sponsor en prachtige (race)fietsenwinkel Fietsen en Koffie uit Assen heeft gelijk zijn sponsoring aangeboden! Volgend jaar kunt u Cor dus zien in een speciaal koersshirt!

 

Ondertussen weten we ook al een concept wedstrijdprogramma van het duo:

Ronde van Nederland
Ronde van Belgie
Ronde van Luik
Ronde van Polen
Wereldbeker Italie
Wereldbeker Spanje
Topcompetitie Nederland
En natuurlijk het WK!

 

Wat is er nou zo anders en wat is er nou zo leuk aan tandemrijden? Cor: De tandem is voor mij een nieuwe uitdaging. Ik vind het hartstikke leuk om op de tandem te rijden en vooral de wedstrijden zijn echt een uitdaging. Je moet het samen doen, elkaar aanvoelen en gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Je moet elkaar goed leren kennen, hard trainen en voor elkaar door het vuur willen gaan. Je moet het echt samen doen anders ga je echt niet winnen!

 

Tijdens de Paralympics van Londen won Rinne brons met het baanwielrennen op de tijdrit over 1 kilometer. Toen was Patrick Bos zijn voorrijder. Wat gaat het in Rio worden met onze topcoureur Cor?

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook