Fiets voor een Huis samen met Bauke Mollema, help mee!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Fiets voor een Huis samen met Bauke Mollema, help mee! door te sturen naar een vriend.

27-11-2013 19:37:44

Bauke Mollema wordt ambassadeur van Fiets voor een Huis!

 

In het onderstaande filmpje en verhaal legt Bauke uit wat deze functie nu allemaal inhoudt en wat u kunt doen om mee te helpen! Kijkt en leest u mee?

 

De Gerrit Schulte Trofee die ik heb ontvangen als Wielrenner van het jaar heb ik opgedragen aan een goed doel. Vanaf nu ga ik me namelijk inzetten voor 'Fiets voor een Huis'. Dit is een initiatief van de Wereldfoundation en houdt in dat zoveel mogelijk mensen fietsend de Galibier in de Franse Alpen beklimmen. Elke deelnemer van Fiets voor een Huis brengt minimaal 1.000 Euro aan sponsorgeld bijeen om hiermee een huis te realiseren in Bangladesh.

 

Het unieke aan dit project is dat de mensen het huis niet cadeau krijgen. De toekomstige eigenaren krijgen een lening voor de bouw van hun huis en verplichten zich tot terugbetaling van deze microhypotheek. Een gezin komt in aanmerking voor een microhypotheek als ze eerder een succescol microkredietprogramma heeft doorlopen. Microkredieten zijn kleine leningen waardoor mensen onder begeleiding een eigen bestaan kunnen opbouwen. Als de hypotheek wordt terugbetaald, kan een nieuwe lening worden verstrekt aan aan ander gezin. Op deze manier heeft ontwikkelingshulp een duurzaam karakter.

 

Ik ben de afgelopen tijd vaker gevraagd voor goede doelen, maar heb bewust gekozen voor Fiets voor een Huis. Als topsporter kan ik alleen presteren door goede mensen om mij heen te hebben. Hierbij denk ik in het bijzonder aan mijn vriendin en onze dochter, mijn stabiele thuissituatie. Zij staat altijd voor mij klaar en brengt mij rust wanneer ik thuis ben. De Wereldfoundation heeft al meer dan 3000 huizen gebouwd in Bangladesh, zodat mensen ook daar een stabiele thuissituatie kunnen opbouwen, zodat vrouwen kunnen werken om geld te verdienen. Daarom heb ik gekozen ambassadeur te worden voor Fiets voor een Huis. Fietsen, omdat dit mijn passie is, en het huis wat voor mij de stabiele thuissituatie betekent. Fiets voor een Huis is fietsen voor mensen in Bangladesh om hun een dak boven hun hoofd te geven.

 

Meer informatie over Fiets voor een Huis vindt u op www.fietsvooreenhuis.nl en www.wereldfoundation.nl

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook