Even voorstellen: Nieuw lid Rinne Oost!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Even voorstellen: Nieuw lid Rinne Oost! door te sturen naar een vriend.

11-01-2014 11:48:02

We hebben bij de NWVG/Bike4Air een nieuw bijzonder lid bij; meervoudig Nederlands Kampioen Rinne Oost!

 

Even voorstellen:

 

Rinne Oost is 37 jaar, geboren in Heerenveen en inmiddels woonachtig te Borne in de provincie Overijssel. Hij is getrouwd en vader van een tweeling. Daarnaast is Rinne vanaf zijn geboorte slechthorend en daar kwam een ernstige vorm van slechtziendheid bij toen hij 22 jaar was. De prognose luidde: je wordt langzaam blind.

 

Zijn visuele handicap noopte hem op den duur te stoppen met solo sporten. Dat ging niet meer. Het zicht ging steeds verder achteruit met als voorlopig ‘resultaat’ kokervisie en ernstige nachtblindheid. Rinne besloot te gaan revalideren om beter te kunnen omgaan met de gevolgen van deze oogaandoening.

 

Tijdens zijn revalidatieperiode in 2005 op het Visio ’t Loo Erf te Apeldoorn kwam Rinne voor het eerst in aanraking met de racetandemsport. Er werd een fietsclinic georganiseerd voor slechtzienden en blinden. Diverse soorten tandems stonden klaar en Rinne koos voor de racetandem. Hij was meteen verkocht en wist gelijk dat dit zijn nieuwe sport zou worden!

 

Sinds 2006 rijdt Rinne wedstrijden op de racetandem. Zijn talent werd snel opgemerkt en Rinne nestelde zich in de top van de wereld op het gebied van baanwielrennen! Met medailles op de Paralympische Spelen en Wereldkampioenschappen!

 

Dit seizoen heeft Rinne er een nieuw doel bij. Hij wil een medaille halen in de wegwielrenwedstrijd van de Paralympische Spelen in Rio! Daarvoor heeft hij alle hulp nodig van onze Cor van Leeuwen! Cor heeft Rinne zo enthousiast gemaakt over onze club dat Rinne ook lid geworden is!

 

In ons mooie shirt wist Rinne al te winnen op het NK baanwielrennen in december in Apeldoorn! Samen met niemand minder dan Teun Mulder won hij de Kilometer Tijdrit! In het sprintonderdeel werden de mannen prachtig 2de achter de Bangma/Bos combinatie!

 

Rinne van harte welkom bij onze club en wij gaan je in de gaten houden! U kunt Rinne (en Cor) ook in de gaten houden op hun mooie website: http://www.rinneoost.nl!

 

Rinne samen met Teun Mulder op het podium in Apeldoorn; Nederlands Kampioen!!

 

Rinne met Teun op weg naar het goud!

 

Rinne en Cor van Leeuwen met de wegfiets bij sponsor Fietsen en Koffie te Assen

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook