Heel veel NWVG/Bike4Air renners in de Ster van Zwolle!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Heel veel NWVG/Bike4Air renners in de Ster van Zwolle! door te sturen naar een vriend.

05-03-2014 11:35:17

Zaterdag is het zover, dan is de Ster van Zwolle. Dat is normaliter de officiële opening van het Nederlandse klassieker-seizoen, maar dit jaar lag die eer bij onze eigen Ronde van Groningen!

 

U weet wel, die Ronde die niet zo goed voor ons verlopen is! De mannen zijn de hele week al chagrijnig en niet aanspreekbaar! Getergd tot op het bot gaan ze voor een goede Ster van Zwolle; Een prachtige klassieker met waaiers, dijkjes, grote brede wegen, beklimmingen en een sterk deelnemersveld!

 

We nemen de NWVG/Bike4Air renners even met u door, samen met een paar andere bekende toppers!

 

Het Rabobank Development Team staat zoals elk jaar met een sterke ploeg aan de start, de mannen reden al 7 koersdagen bij de beste profs. Snelheid genoeg dus. “Onze” NWVG'er Bert-Jan Lindeman is het speerpunt van de ploeg en staat bij de bookmakers bekend als de grote favoriet, kan hij dit jaar net als in 2010 de Ster winnen?

 

Cycling Team Jo Piels heeft ook al een snelle NWVG’er mee, Elmar Reinders! Voorjaarsman bij uitstek, Elmar stond al eens op het podium in Zwolle, stapje hoger dit jaar?
De andere NWVG’er Jochem Hoekstra staat reserve, hij gaat zijn slag slaan in de Nationale Beloftencompetitie, die zien we dus verderop in het jaar!

 

Koga Cycling Team neemt 2 NWVG coureurs mee: Zesdaagse baantopper Melvin Boskamp en Adrie Lindeman, inderdaad de broer van!
Ook zij hebben een NWVG’er mee als reserve; Topsprinter Umberto Atzori.

 

Bij Metec rijden dit jaar helaas geen coureurs van de NWVG, ongetwijfeld zullen ze er staan, de zwart/blauwe snelle mannen.

 

Bij Parkhotel komt onze oud Groningen winnaar Marco Hoekstra aan de start, die heeft zich in vorm gereden in Marokko. Daar was het uiteraard lekker warm en de lente is hier ook begonnen, dus Marco voelt zich vast top in Zwolle!

 

De laatste NWVG’er in Sponsorkleuren is Baby-Dump renner Binne-Pier de Haan, nog zo’n typische voorjaarsrenner, we spraken hem bij de ploegenvoorstelling en Binne-Pier is eindelijk blessurevrij na een pechjaar. Hup Binne-Pier, laat ons genieten!

 

Dan staan ook de opleidingsploegen van BMC, Giant-Shimano, Leopard aan de start en ook een hele boel Continental top ploegen uit Scandinavië en de rest van Europa! Met al deze ploegen is het altijd een verrassing welke mannen er gaan koersen voor de overwinning? Er zijn een hoop UCI Punten te verdienen, dus knallen gaan ze!

 

Wie zijn dan onze eigen mannen? Thuisrijder Henk Brand, Sander Iwema, Rick Mensink, Peter Merx, Coen Rijpma, Gijs Strating, Bert van der Tuuk en Chris van der Vegt gaan de clubtrots verdedigen en sportief revanche halen! Een renner in de top 10 einduitslag zal prachtig zijn!

 

Onze mannen zijn vandaag op het moment van schrijven de route aan het verkennen! Hup NWVG/Bike4Air!

 

Er zijn nog meer topclubs aan de start, zoals OWC Oldenzaal en de De Jonge Renner met Groningen winnaar Daan Meijers! Let ook even op Simon Schram in clubkleuren van de Hanzerenners! Zijn De Rijke ploeg rijdt dit weekend koers in Vlaanderen en hij mag dus even “stiekem” koersen in Zwolle!

 

Meer informatie over de deelnemers en parkoers op: www.stervanzwolle.nl Zien we u zaterdag?

 

Hup Bert-Jan!

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook