Marco Hoekstra toont snelle benen in Marokko!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Marco Hoekstra toont snelle benen in Marokko! door te sturen naar een vriend.

05-03-2014 20:21:03

Zo, Marco is er weer! Hij heeft met zijn Parkhotel Valkenburg ploeg een fantastische tijd gehad in Marokko!

 

3 dagen koersen in hoge temperaturen in woestijngebied is niet iets was je alledaags doet, dus Marco was bijzonder moe na al die dagen. Nu is hij weer een beetje bijgekomen en laadt hij de batterijen op voor zijn eerste koers op Nederlands grondgebied; De Ster van Zwolle!

 

Op dag 1, 27 februari stond de GP Sakia El Hamra op het programma en wat waaide het daar! Niet normaal zeg, zei Marco tegen ons! 32 kilometer per uur reden de mannen tegen de woestijnwind in! Marco zat bij de eersten, maar deze groep versplinterde en Marco kwam als 6de binnenwaaien! Een mooie prestatie voor een koersdebuut zo ver weg!

 

Op 2 maart gingen de mannen van start in de 2de koers, genaamd de GP Oued Eddahab. Ook in deze fraaie koers zat Marco in de kopgroep, maar de Marokkanen reden veels te hard die dag en werd Marco 20ste.

 

3 maart was de 3de en laatste koers, namelijk de GP Al Massira. Deze koers had wel een heel bijzondere startplek... Namelijk midden in de woestijn! Daar werd een startlijn getrokken en konden de renners zich opstellen om 140 kilometer met volle bak wind mee richting de finish te rijden op een weg zonder bochten! 53 kilometer per uur gemiddeld stond er bij de finish op het tellertje bij Marco! 21 snelle mannen bleven voorop, met uiteraard Marco erbij, maar Marco had niet de sprintersbenen om te winnen, hij werd wel knap 8ste! 

 

Moe en voldaan en met een rugzak vol belevenissen kon Marco weer richting Nederland, een schitterend avontuur!

 

Zijn ploeg maakte een prachtige fotoreportage en deze is te zien op: www.parkhotelvalkenburgct.nl/2014/03/05/fotos-van-marokko-2014/ Marco rijdt met nummer 31!

 

Wij hebben deze 3 foto's even gepikt!

 

Marco met zijn ploeg op kop!

 

Marco met zijn maten in het zand!

 

Zo jongens! Kom maar uit de bussen We gaan vanaf hier verder koersen!

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook