Jacob Strijbosch zijn verslag van de Ster van Zwolle

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Jacob Strijbosch zijn verslag van de Ster van Zwolle door te sturen naar een vriend.

11-03-2014 20:04:34

De 2de wedstrijd voor het NWVG/Bike4Air team dit jaar is de Ster van Zwolle. Een internationale wedstrijd (UCI 1.2) met start en finish in Zwolle Deze koers is altijd een graadmeter voor het Nederlandse voorseizoen. Alle teams willen tonen hoe sterk ze zijn, waardoor de 177,0 km lange koers verzekerd is van een uitmuntend deelnemersveld.

 

Om 12 uur staan Gijs Strating, Sander Iwema, Rick Mensink, Coen Rijpma, Bert van de Tuuk en Henk Brand en Chris van de Vegt klaar op de Zwolse markt om te vlammen.

 

De voorbereiding voor deze wedstrijd begint al op een dag van te voeren met het klaar zetten van de wielen en reservefietsen. Ook de bidons, voeding etc. is een belangrijk onderdeel in de voorbereiding. Op de wedstrijddag is het vroeg afreizen naar de start, zodat er alle tijd is voor het warm zetten, de fietsen van de wedstrijdwielen voorzien, kaderplaatjes monteren, ploegleiders auto inpakken.


Vanaf de start om 12 uur vanuit de binnenstad van Zwolle, ging het met een hoog tempo richting de Lemelerberg. De wedstrijd werd regelmatig opgeschrikt door veel valpartijen. Henk Brand was betrokken bij een valpartij en kon weer terug komen, maar moest later door materiaal pech de wedstrijd verlaten.
Verder onderscheidde zich ook  Rick Mensink, die samen met Peter Schulting na 70 km ontsnapte. De vlucht van de twee, die uiteindelijk niet slaagde, bleek zoveel indruk te hebben gemaakt dat de organisatie de prijs voor de strijdlustigste renner toekende aan Rick Mensink! Zie ook de foto's!

 

In het laatste uur van de wedstrijd ontstaat er tussen Hasselt en Kampen een vijftal groepen, Bert en Chris zaten op dat moment in de laatste groep. Coen, Sander en Jorrit zaten in de 3e  grote groep. Alleen Rick en Gijs konden op dat moment aansluiting houden.

 

In de laatste 20 km ontstonden er 2 groepen, met alleen Gijs nog in de hoofdgroep waaruit in de slotfase een viertal ontsnapte waarvan er drie tot op de eindstreep stand hielden al finishte het eerste deel van het peloton vrijwel in hun wiel. De overwinning was voor de ex-Vacansoleil-renner Bert Jan Lindeman die het haalde voor de Deen Vinter en Brian van Goethem.


Voor onze ploeg zat er in de massasprint niet meer in dan een 16e plaats voor Gijs Strating , 89e Jorrit van de Kant, 101e  Sander Iwema, 105e Rick mensink, 113e  Coen Rijpma en 118e Chris van de Vegt.

 

Rick samen met Peter Schulting ervandoor!

 

Zoenen!

 

Dat ziet er gezellig uit!

 

 

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook