John van Helden zijn verslag van de Ronde van Zuid-Holland

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: John van Helden zijn verslag van de Ronde van Zuid-Holland door te sturen naar een vriend.

11-03-2014 20:40:51

Aan het vertrek 6 sterke mannen in ons mooie nieuwe tenue:
Jos, Rick Goeree, Jan-David, Kevin, Cor en Niels.
 

In de eerste ontsnapping van de dag zitten 8 man bij en zij pakken een halve minuut, onze Niels zit daarbij! De NWVG-ers zitten goed als team te koersen voorin. Totdat de spoorbomen dicht zijn en nadat de bomen weer open gaan komen ze wat verder van achteren te zitten.


Tegen 60 aan het uur wordt er dan gereden voordat alles ineens na een bocht op de kant gaat, hier ook de zware val. Dit hoge tempo levert een kopgroep van 15 man op met de 3 grote ploegen ruim vertegenwoordigd.


Cor raakt achterop. Daarna valt Jos uit met een kettingbreuk. Net voor de verzorging komen de groepen samen met van ons dus nog 4 man. Direct daarna wordt er de beslissende voorspelde ontsnapping op touw gezet, maar geen NWVG-ers voorin.


Jan David zit daarna nog in de 2e groep maar hij rijdt lek en zakt terug in groep 3 waar ook de andere 3 zitten.


Na een toch wel harde jacht en diverse breuken in de groep finishen alle 4 de overige renners in de 3e groep:
Rick 33e
Kevin 36e
Niels 45e
Jandavid 64e


Totaal gemiddelde van de winnaar Dries Hollanders was maar liefst 46,515 kilometer per uur.

 

Opmerking redactie, John benoemde een zware val. Dit betreft een renner van de WV de Kannibaal genaamd Bas Seldenrijk. Op het moment van schrijven ligt Bas nog steeds in het ziekenhuis op de Intensive Care. Hij wordt kunstmatig in slaap gehouden om beter te kunnen herstellen van zijn verwondingen. Gelukkig komen er positieve berichten binnen over het herstel van Bas, kom op Bas, beter worden jongen, we zien je heel graag weer!

 

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook