Marielle Borgerink haar verslag van het Drents Wielerweekend

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Marielle Borgerink haar verslag van het Drents Wielerweekend door te sturen naar een vriend.

27-03-2014 12:17:42

Vandaag, donderdag 13 maart, stond de eerste klassieker van seizoen '14 op ons te wachten!

 

Samen met Eyelien, Wendy, Melissa en Natasja stonden we, zenuwachtig dat we waren, om half 2 aan de start van de Drentse 8, die deel uitmaakt van de Ronde van Drenthe.

 

De start was in Dwingeloo, waar we eerst 4 plaatselijke omlopen reden, waarna we via de kasseienstroken richting Borger reden. Uiteindelijk werden daar dan weer 5 finalelussen gereden.

 

De eerste omloopjes verliepen vrij rustig en we konden ons mooi voorin handhaven. In de laatste plaatselijke omloop besloot ik om aan te vallen, want ik was het ge-jojo in het peloton een beetje zat en voelde me goed. Uiteindelijk resulteerde dit, nadat er iemand bij me aansloot, in een vlucht van ongeveer 30km. Net voor de kasseien werden we teruggegrepen, waarna we volle bak hierover heen ramden. Het peloton brak hier ook en veel rensters moesten daarna de strijd staken.

 

Ik bereikte uiteindelijk in een eerste groep van circa 50 rensters Borger en moest toen nog even doorbijten tijdens de omloopjes. Uiteindelijk finishte ik als 48e en laatste renster in koers, helemaal gesloopt.

 

Aangezien er maar 2 clubrensters waren gefinisht en ik ook nog in de aanval was geweest, kon m'n debuut bij de Nwvg niet meer stuk!


Na donderdag al aan de Ronde van Drenthe te hebben gesnuffeld, mochten we (Wendy, Melissa, Eyelien, Nathalie, Iris en ik) vandaag van start in de Novilon Eurocup, met als start en finish Coevorden.

 

Na een hectische neutralisatie, werd er, mede door de wind, meteen een harde koers van gemaakt. Na 25 km lag de VAMberg al op ons te wachten, waar het peloton in volle vaart overheen reed. Vrij snel lag het peloton in stukken. Vervolgens reden we over alle kasseienstroken die er maar in de omgeving te vinden waren en bleven er steeds minder rensters in de voorste groep over.

 

Toen we uiteindelijk koers maakten richting de plaatselijke omloopjes in Coevorden, keek ik wat rond en verbaasde ik mezelf dat ik er nog bij zat. Met de bek op het stuur knalde we door Coevorden, waarna er uiteindelijk een groep van 9 wegreed.

 

Ik werd uiteindelijk 19e van de in totaal maar 40 finishers en bleek ook nog eens de enige clubrenster te zijn. Tevreden ben ik dan ook over deze alles bevattende koers!

 

Groetjes, Mariël 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook