Rene’s belevenissen in de Ronde van Mexico.

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Rene’s belevenissen in de Ronde van Mexico. door te sturen naar een vriend.

27-03-2014 15:32:10

Onze Mexicaanse topper Rene Corella Braun mocht dit jaar met zijn BMW Development Team starten in de Ronde van Mexico! Daar reed hij dan tussen de profs!

 

Hoe ging nou die Ronde?

 

In de eerste etappe was de koers in de eerste 10 kilometers geneutraliseerd om veilig uit Mexico City te komen, daarna ging het meteen flink omhoog en vooral lang omhoog! 30 kilometer klimmen! Dat was echt bijzonder zwaar, ik kwam binnen de tijdslimiet aan de meet! Maar liefst 19 renners kwamen te laat binnen! Op naar dag 2.

 

Dag 2 was ook een feest: Na 30 kilometer werd de koers geneutraliseerd, de wegen waren even niet veilig genoeg voor de koersende renners... Nadat de koers weer vrijgegeven was ging het gelijk weer volle bak! Met 80 kilometer te gaan reed ik lek en er was geen materiaalwagen in de buurt! 25 minuten heb ik moeten wachten op materiaal en zodoende kwam ik op enorme achterstand binnen als allerlaatste! Gelukkig mocht ik van organisatie de volgende dag weer starten!

 

De 3de etappe was 200 kilometer lang en begon vanuit de start gelijk met een 12 kilomter lange klim. Na die klim zat ik in de eerste groep, maar reed weer lek... Nadat ik een nieuw wiel gekregen had moest er weer 20 kilometer geklommen worden op de La Malinche, een vulkaan met een hoogte van naar liefst 4461 meter “above sea level”! Weer heel veel uitvallers vandaag! Maar ik zit er lekker mooi bij!

 

De 4de etappe was "a flat circuit", er moesten “maar” 1500 meters hoogtemeters geklommen worden.... flat for Latins, niet zoals in Nederland, the Heaven for sprinters.

 

Stage 5, een 2.5 kilometer klimtijdrit, was “one of my favorites”, want het was fantastisch richting het Chapultepec Castle te klimmen waar de “Emperor from France Maximiliam from Hamburg lived”. Het was een halve rustdag!

 

De laatste en 6de etappe was een omloop over 100 kilometer op de Paseo de la Reforma, 1 van de beroemdste avenues in Mexico. Het ging hard, heel hard, we reden nooit onder de 50 kilometer per uur. De hoogte van het parkoers lag op 2400 meter en dat was een lastige factor. Ik heb geprobeerd aan te vallen met nog zo’n 20 kilometer te gaan, maar ontsnappen was onmogelijk met de opleidingsploeg van Astana en de snelle Colombianen die het peloton controleerden.

 

Na de finish was ik bekaf, maar ontzettend blij dat ik deze grote koers uitgereden heb, hopelijk is dit een goede stap voor mij geweest om me in de kijker te rijden bij de grote Continentale teams!
 

Groeten Rene!

 

Afzien!

 

Knuffels na de finish!

 

Met de familie!

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook