Vierde plaats Fianna Stenveld in Uithuizen-etappe Energiewacht Tour

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Vierde plaats Fianna Stenveld in Uithuizen-etappe Energiewacht Tour door te sturen naar een vriend.

16-04-2014 10:56:32

Met een vierde plaats in de etappe rond Uithuizen van de Energiewacht Tour voor junioren-dames liet Fianna Stenveld zien dat ze als een vos aan het eind van de koers haar ding kan incasseren. Een week eerder in Börger pakte ze de sprint van het peloton voor een vierde plaats. In de straten van Uithuizen greep ze naar de tweede plaats in de sprint van de hoofdgroep. Net niet genoeg voor een ereplaats.Aafke Soet eindigde in het peloton.

 

Het peloton liet op de weggetjes van het Hogeland de twee koplopers hun gang gaan. Bij tijd en wijle werd er snoeihard gereden, zonder dat de kopgroep zich bedreigd hoefde te voelen. In het peloton van nationale en internationale toppers konden Els Huizing en Eline Oosterwoud zich niet handhaven.

 

Zondag reden we lussen van 15 kilometer rond Veendam, het land van de eeuwig waaiende winden, met Aafke Soet en Fianna Stenveld aan de start. Half koers moest Aafke lossen, maar wist moedig strijdend van wagen naar wagen springend, toch nog terug te komen in het peloton. Kort daarna stond de shorttrack-crack die net de schaatsen voor de clicks heeft verwisseld, geparkeerd.

 

Vlak voor het begin van de laatste omloop kreeg Stenveld een lekke band. En het lukte niet meer om bij het peloton te komen.

 

Complimenten voor de organistoren van het noordelijk wielerfestijn. De dames-jun ioren van het Young Taletns Cycling Team maken zich op voor de driedaagse van Borselen, versterkt met Marjolien Wijkel van de club uit Hoogeveen en Hanneke de Goei uit Leiden. .  

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook