Paulien Koster derde in Maaskantje

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Paulien Koster derde in Maaskantje door te sturen naar een vriend.

20-04-2014 17:17:05

Eerste Paasdag stond Paulien Koster in Maaskantje voor het eerst op het podium, De junior-dame vanhet NWVG Young Talents Cyclng Team behaalde onder de rook van Den Bosch de derde plaats. Een dag eerder werd ze 17e in de ronde van de Kleine Hein in Emmen. Een paar weken geleden behaalde ze in de Grote Voorjaarsprijs van de gemeente Börger de 8e plaats. 

Het was me het weekend wel, voor het Talents Team. Elf renners waren zaterdag in koers. In de Ronde van de Kleine Hein werd nieuweling Sven de Haan 20 kilometer voor het eind in de berm gekwakt. Hiermee verspeelde hij een plek in het peloton. Jese Hendriks moets na 20 kilometer met de voeten aan de grond vanwege een valpartij en kwam hierdoor achter in de koers terecht. Timon van der Wal kan het gedraai en getrekt aan het begin van de wedstrijd niet overleven.

Van de junior-dames in de Kleine Hein raakte Fianna Stenveld rdoor een valpartij in een groepje achter het peloton. Na een klopjacht wist ze de staat van het peloton weer te bereiken. E net op dat moment werd daar vol gas gereden en moest ze lossen en kwam in een groep achterblijvers terecht, met Eline Oosterwoud. Els Huizing overleefde de chaos aan heet begin van de koers niet. De nieuwelinge Ingrid Huizing reed tot driekwart koers in het peloton en werd toen geparkeerd.

In de ronde van de Alblasserwaard konden Kris Atema, Mark Nomden en Cor Janze zich niet handhaven tmidden van de juniorentop van Nederland. De drie renners reden niet uit. 

 

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook