Verslag Arno Wallaard Memorial

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Verslag Arno Wallaard Memorial door te sturen naar een vriend.

21-04-2014 11:33:25

Paaszaterdag stond voor de mannen een schitterende koers op het programma, een UCI 1.2 wedstrijd door het mooie polderlandschap van de Alblasserwaard: de Arno Wallaard Memorial met start en Finish in Meerkerk. 192 deelnemers aan het vertrek voor 195 kilometer.


Voor de NWVG moesten het gaan doen: Sander, Rick Goeree, Rick Mensink, Kevin, Joakim, Teake-Piet, Jorrit en Jan-David.
Vooraf had ik ze al ingelicht dat het draaien en keren zou zijn en erg smal(tenslotte is dit mijn trainingsgebied), dus zoek elkaar op en koers van voren!!! Gelijk na de start zouden we de dijk al opgaan voor 20 kilometer scheuren over de Lekdijk met volle bak wind in de rug.


De jongens hadden dit goed in de oren geknoopt, want vanwege goed zicht (we hadden goed geloot, we hadden auto nummer 2 in koers!) zag ik een lang lint met daarin de NWVG/Bike4Air renners goed van voren en dat bleek wel, want toen na 30 kilometer de eerste kopgroep van 5 bekend werd gemaakt zat daar Kevin bij. Al snel liep de voorsprong op naar 1 minuut, maar dit kon niet de goedkeuring verdragen van de vele buitenlandse ploegen. Na ca. 20 kilometer was alles weer bijeen.


Na een 50-tal kilometer een kettingbreuk voor Jan-David, dus snel een nieuwe fiets gepakt en weer tussen de auto’s weer teruggebracht naar de staart van de groep. Direct daarop (net toen we met de auto weer op positie reden) lek achter voor Rick. Een supersnelle wissel door mechanieker Gert-Jan en hopla ook Rick weer terug in het peloton. Ik was volop aan het genieten om als auto 2 hier te mogen rijden!


Na de eerste finishpassage na 80 kilometer kwam toch Jan-David weer naar de auto, net toen het juist erg hectisch werd. Toen hij aan de auto wilde gaan hangen voor sleutelwerk aan het zadel kregen we van de jury direct een officiële waarschuwing wegens het ophouden van de karavaan. Dus….moesten we door met achterlating van JD en maar hopen dat hij tussen de auto’s nog terug kon komen.


Na 90 kilometer opnieuw een melding op een wel heel erg rot moment voor Rick Mensink, een snelle wissel, maar om dan in de hectiek terug te komen tussen de auto’s, juist als we van de brede dijk af gaan en de smalle polderwegen opdraaien wordt ook voor hem een lastige klus. Bij het passeren snel weer achter de auto even illegaal ‘slepen’ maar direct de laatste officiele waarschuwing voor ons en door maar weer, wel een beetje kloten, om wat afstand tussen de auto’s te houden zodat de sliert auto’s voor Rick wat langer zou worden en jawel hoor…ook Rick kwam terug!


Op dat moment van aansluiten juist bij het opdraaien van een bruggetje had Sander een bocht te hard aangesneden en daar lag hij, direct gaf hij aan dat het over was(hoewel hij daar later achteraf niet content mee was, want hij had makkelijk door gekund), dus dat was nummer 2 die we verloren.


Met nog 60 kilometer te gaan werd de gaskraan vooraan even flink open gedraaid en het gevolg was dat er ineens 3 grote groepen rondreden achter een kopgroep van 15 man.
Joakim en Rick Mensink zagen we terug in de laatste groep en Teake-Piet die naar eigen zeggen even niet had opgelet, maar wel heel goed was, een groep ervoor. Ook deze jongen zijn we voorbij gegaan, omdat we naar voren werden gedirigeerd, voor de ploegen die renners voorin hadden; nog 3 van ons dus en dus hadden Kevin, Jorrit en Rick Goeree nog alle kansen.


Ook deze groep viel in stukken, maar met het naderen van de streep zagen ze steeds vaker door de bochten de andere groepen in zicht en bij het binnenrijden van de laatste kilometers was de aansluiting bewerkstelligd, uitgezonderd een groepje van 10 die nog vooruit waren.


In de volle sprint kwam een met krampen kampende Rick Goeree tot een 70e plek, Jorrit kwam in de massasprint van het peloton tot een verdienstelijke 56e plek en Kevin werd 2e clubrenner en eindigde keurig op een knappe 36e plek in dit toch zeer sterke internationale deelnemersveld!


Opnieuw hebben de heren laten zien dat we als team naar elkaar toe aan het groeien zijn en zeker niets onder doen voor de gerenommeerde ploegen. Zeker ook gezien de jonge groep, want ook hier stonden we weer met 5 beloftenrenners aan het vertrek.


Een groot compliment voor de groep die echt goed van voren heeft gekoerst en wat nog belangrijker is, elkaar regelmatig opjut en kracht inpraat, chapeau heren!


Met een goed gevoel op naar de volgende koers op paasmaandag die echt door mijn achtertuin rijdt, aldus een zeer tevreden ploegleider John van Helden!

 

Op de livestream film zijn onze heren ook regelmatig te zien, zoals Kevin, Jorrit,  Rick Goeree en Jan-David, maar daar moet je wel ff dik 4 uur voor uittrekken om die te kijken, wel leuk hoor!

http://live.arnowallaardmemorial.nl

 

 

 

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook