John zijn ploegleidersavonturen in de Altena Biesboschronde

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: John zijn ploegleidersavonturen in de Altena Biesboschronde door te sturen naar een vriend.

28-04-2014 12:05:15

Deze koers was wederom een thuiswedstrijd(tenminste voor mij als Brabander).

 

Opnieuw een mooie waaierkoers dit maal op Paasmaandag, mits de wind goed zou staan!

Gert-Jan en Carlijn maakten deel uit van het begeleidingsteam wat ze wederom met verve deden en de heren renners die het moesten gaan doen waren: Jos, Benjamin, Niels, Coen, Gijs en Christoph(die zijn eerste klassieker reed dit jaar). Een sterk team wat ik ook aan de organisatie had beloofd!

 

Een veld van 150 renners werd de weg opgestuurd voor een mooie koers over 165 kilometers, door open, vlakke polderlandschappen, waar we de wind, die een beetje aanwezig was, in het begin lekker vol op de bol hadden. Vooraf de renners geïnformeerd over de route en de eventuele knelpunten die er waren en ook nog het koersverloop aangegeven, zoals het de laatste jaren een beetje gaat.

 

Na de neutralisatie werd gelijk de gashendel open gedraaid, tot aan kilometer 10 toe, lekker over de brede dijk en de daaropvolgende smalle polderwegen, vanaf kilometer 10. Op het smalle gedeelte was mooi te zien van afstand(als auto 21 zijne pfff), dat het lint wat langer werd en uitrekte met diverse breuken en toen de melding; val en ja hoor NWVG naar voren!

 

Christoph was betrokken bij een uitremactie en iemand vond het nodig om een spaak uit zijn wiel te rijden. Een nieuw voorwiel en hopla achter de auto. Gelukkig weet Christopf als geen ander dat je dit lekker op je gemak moet doen achter de auto, omdat dat de minste kracht kost. Aangezien we hier op bekend terrein waren voor mij maakte ik me ook geen zorgen dat hij het zou gaan halen en ja hoor, een kilometer of 8 later zat hij weer netjes in de groep!

 

Complete groep en na een kilometer of  35 opnieuw werk aan de winkel voor Gert-Jan; een afloper voor Coen juist op een verkeerd moment, maar doordat we heel snel vooraan waren kon Coen na de wissel tussen de auto’s zijn weg vervolgen, hoewel hij in diverse rotgroepen kwam, want dat waren allemaal jongens die eraf werden gepierd, maar….de jury hielp hem een handje achter de auto, omdat ze wisten dat hij lek had en niet eraf was gereden!

 

Een compleet peloton draaide het laatste deel van de grote lus in, volop de Biesboschpolder in en waar het meestal flink door gaat was het ook nu weer bal. De formatie van Piels was even aan de boom aan het schudden en kwam dus met 5 man in een kopgroep van 12 terecht. Bij het passeren van renners zagen we ineens zowel Christoph als Niels in een groepje van 5 terecht(het laatste groepje dat de rol had moesten lossen), die er door 1 moment van onoplettendheid gewoon keihard af werden gereden

 

Wij door naar de volgende groep, die achter de kop aan het jagen was en na de verzorging zagen we dus dat we met nog 4 renners vertegenwoordigd waren in de groep die totaal nog 52 man groot was. Wat er toen even niet goed ging was, dat we even niet bij de les waren toen er diverse 2- en 3tallen wegsprongen die later 1 groep vormden van 9 en die later nog zelfs tot 15 groeide. Een jammerlijke misser van ons want dit was toch echt de kans(en ik maar roepen in de auto, met een schorre stem dat ze mee moesten-natuurlijk hoorden ze me niet), maar achteraf hoorden we dat ze op het moment dat wij op kop reden vol over ons heen knalden.

 

De jacht bleef daarna doorgaan en lange tijd leken ze het nog binnen de perken te kunnen houden, totdat vooraan de 2 groepen bij elkaar kwamen en er dus 26 man op kop kwamen die dan ook om de zege gingen strijden want bij het opdraaien van de 4 plaatselijke omlopen was het vershcil al opgelopen tot 2.50 minuten. Door dit verschil moest deze groep ook de voorlaatste ronde afsprinten en dat werd een beetje laat aan de renners doorgegeven, zodat Coen zich met kamikaze werk naar voren wurmde en toe een 34e plek kwam, terwijl onze jongste telg Benjamin knap op een 30e plek terecht kwam. Gijs vond zichzelf terug op een 40e plek en Jos werd 56e.
totaal waren er maar 62 uitrijders, dus als team wederom een puike prestatie als je hier in een ‘open’ klassieker er nog met 4 man bijzit als clubploeg en met een stel jonge honden.

 

De opbouw was wederom goed zo ook de communicatie en het opzoeken van elkaar in de koers en de resultaten kunnen dan ook niet lang meer uitblijven en dan…..gaan we het beleven! 
 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook