Dames-junioren succesvol in Borsele

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Dames-junioren succesvol in Borsele door te sturen naar een vriend.

28-04-2014 20:43:46

Onze dames junioren hebben van zich laten horen in de driedaagse van Borsele, afgelopen weekend.  De opening van de wedstrijd op vrijdag met de tijdrit, ging wat stroef.  Fianna Stenveld reed de 13,6 kilometer in de 21 minuten, wat niet slecht was, de andere rensters reden tegen de klok minder. De etappe op zaterdag was geheel anders.  Het was wat tam, met een gemiddelde snelheid van 37 km over de 72 km koers. Gastrenster  Marjolein Wijkel van de Hoogeveense club, wist zich in de sprint van het massieve peloton op de 11e plaats te wrikken. Stenveld haalde in dezelfde tijd de 16e plaats en Paulien Koster wist in het gedrang de plek 20 veilig te stellen. Eline Oosterwoud en gastrenster Hanneke de Goei uit Leiden kwamen met een kleine achterstand binnen.  We verloren Els Huizing die in een groep achterblijvers de tijdslimiet niet haalde. Het resultaat van deze etappen was dat we op de tweede plaats eindigden in het dagploegenklassement, ex equo met Ahoy, de Belgische nationale selectie, de nationale teams van Frankrijk en Groot-Brittanië en Koninklijke Balen BC.

 

Zondag begon de koers voor ons meteen verkeerd. Eline Oosterwoud raakte bij het begin van de wedstrijd bij een niet al te ernstige valpartij betrokken. Ze werd van achteren aangereden en de EHBO’ers vonden het nodig haar voor nader onderzoek toch naar het ziekenhuis te laten brengen. Met de goede kwaliteiten van verzorgster Joke ten Grotehuis erbij, bleek Eline geen ernstige kneuzingen te hebben opgelopen.
Ondertussen draaide het peloton op volle toeren. Mekanieker Jan Stenveld en ik hadden gelukkig teveel positieve adrenaline tijdens de schermutselingen met andere wagens  op de smalle weg langs de zeedijk om snel weer aansluiting bij het peloton te krijgen.  In het peloton stond de gaskraan op de cruise-control op 40 km per uur. De speldenprikken  volgden elkaar op, en geen enkele ontsnapping kreeg meer dan een halve minuut voordat het peloton meedogenloos terug sloeg. Ook Paulien Koster waagde het erop, en werd rap weer tot de orde geroepen. In de massasprint pakte Fianna Stenveld de vierde plaats. Net als enkele weken eerder met een veride plaats in de Energiewacht Tour, bevestigt ze dat ze rap op de meet  is. En net even te weinig geluk om een podiumplaats te halen. Marjolijn Wijkel werd 11e, Paulien Koster 37e en Hanneke de Goei haalde plaats 62.

 

In het dagploegenklassement haalden we de derde plaats van 18 ploegen

 

Eindklassement Team NWVG Bike4AIR: 30 Fianna Stenveld. 40 Pauline Koster. 48  Marjolein Wijkel. 67 Hanneke de Goei

 

 

 

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook