NWVG'ers in Sponsorkleuren winnen op DK in Baflo!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: NWVG'ers in Sponsorkleuren winnen op DK in Baflo! door te sturen naar een vriend.

10-06-2014 09:20:07

De Bike4Air/NWVG ploeg heeft zich van zijn goede kant laten zien op het Districtkampioenschap in Baflo.

 

Het was druk in Baflo, de organisatie had er alles aan gedaan om er een prachtige dag van te maken voor de coureurs, fans en de inwoners van Baflo die misschien helemaal niet van wielrennen houden! Er waren springkussens, braderie, sfeervolle live muziek, genoeg eten en drinken, mooi weer en... spannende koersen!

 

Heel veel NWVG'ers aan het vertrek bij de Elite, er waren nog veel NK startplaatsen te verdienen en daar hadden de heren uiteraard wel trek in! Vroeg in de koers breekt het peloton in 2 met alle nog niet geplaatste NWVG'ers goed van voren. De mannen moeten bij de eerste 10 rijden voor een NK-Ticket!

 

Dat ziet er goed uit dus! Als in volle finale Bert-Jan Lindeman, de NWVG'er in Rabokleuren de brommer aanslingert is het hangen, hangen en erbij blijven! Met 60 km/u gaan ze de laatste kilometer in. Het sprintje bergop wordt magnifiek gewonnen door Bert-Jan voor Stormvogel Paul de Haan en Kannibaal Arjan Elferink. 2 oud-leden van de NWVG.

 

Daarachter komen onze mannen aangestormt: Cor van Leeuwen 5de en geplaatst! Chris van der Vegt 6de en geplaatst! Sander Iwema 7de en geplaatst! Bert v/d Tuuk 9de en geplaatst! Coen Rijpma 11de, maar was al geplaatst in de Omloop van de Kerspelen, Peter Merx 13de, maar was geplaatst in de Fietsen en Koffie Omloop van Drenthe, Jos Harms 14de, maar ook hij was al geplaatst via de koers in Oploo!

 

Missie geslaagd! Gefeliciteerd mannen! Op naar Ureterp!

 

Tussendoor was het ook spannend bij de Beloftenrenners, Elmar Reinders, de NWVG'er in Piels kleuren won afgetekend de sprint voor een balende Patrick van der Duin, die zich al winnaar gewaand had. Maar Elmar was "outstanding" vandaag. Vooraf had hij zijn Piels ploeg al als topfavoriet uitgeroepen en als je het dan waarmaakt ben je een hele grote coureur!

 

Kevin Snijder werd 5de voor Rick Goeree die 6de werd. Niels Potze reed weer prima met een 9de klassering. John Meeuwisse werd 13de en zo reden ook de Koffieboontjes hier een prima uitslag!

 

Kortom: Een geslaagde dag in Baflo, een mooie koersdag op een mooie locatie! Graag komen we dan ook weer terug, hoog in Groningen!

 

De NWVG controleert de koers!

 

Bert-Jan klopt Paul.

 

Podiumfoto.

 

Sander is blij met zijn NK-Ticket en viet dit met zijn vriendin!

 

Leuke, sfeervolle en vooral niet valse live muziek van Rene Sance, die trouwens vroeger ook fanatiek toerder was!

 

NWVG held Jopie Buiter houdt de boel goed in de gaten!

 

Elmar Reinders wint! Mooie finishfoto, met dank aan Aukje de Haan!

 

Elmar Reinders, winnaar, volgend jaar eindelijk prof?

 

(Tekst en foto's Rudie Wiersma)

 

 

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook