NWVG en CF-stichting samen tegen taaislijmziekte

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: NWVG en CF-stichting samen tegen taaislijmziekte door te sturen naar een vriend.

14-11-2011 09:05:40

 

Bauke Mollema ambassadeur van Bike4AIR
NWVG en CF-stichting samen tegen taaislijmziekte

 

De Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) ondersteunt de komende jaren de  Nederlandse Cystic Fybrosis Stichting (NCFS) in haar strijd tegen de taaislijmziekte. Met ingang van het nieuwe wielerseizoen rijdt de NWVG onder de naam Bike4AIR in een nieuw clubtenue voor dit goede doel.

De Cystic Fybrosis Stichting zet zich in voor mensen met taaislijmziekte, een aangeboren en zeer ernstige erfelijke ziekte die momenteel nog niet te genezen is. De levensverwachting van mensen met CF is kort, de meeste patiënten worden niet ouder dan 40 jaar. In Nederland lijden zo'n 1400 mensen aan taaislijmziekte. De NWVG draagt de CF-stichting een warm hart toe en wil helpen door geld te bijeen te brengen voor medicijnen en onderzoek naar de genezing van taaislijmziekte.

De NWVG en de NCSF hebben hiervoor samen de stichting Bike4AIR opgezet. Bike4AIR werft momenteel bedrijven die voor een bedrag van 1000 euro de stichting willen sponsoren. Meerdere ondernemingen hebben inmiddels voor deze laagdrempelige manier van sponsoring getekend. Van het geld dat sponsoren geven, is tien procent bestemd voor de bestrijding van de ziekte, de rest vloeit naar de NWVG.
Rabobank-topcoureur en NWVG-lid Bauke Mollema heeft zich als ambassadeur van Bike4AIR aan het initiatief verbonden. Ook hij zal zich inspannen om geld in te zamelen voor het goede doel, bijvoorbeeld via het geven van fietsclinics.
Sponsoring via Bike4AIR biedt bedrijven daarnaast de gelegenheid invulling te geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid.


De NWVG zorgt met deze nieuwe, innovatieve en maatschappij-gerichte sponsoring voor een stevig fundament onder de continuïteit van de oudste en best presterende noordelijke wielerclub. Deze wijze van financiering vermindert ook de afhankelijkheid van slechts één of enkele grote geldschieters. Continuïteit betekent tevens dat de club in staat is goede renners blijvend aan zich te binden en het biedt de NWVG gelegenheid haar ambitieuze plannen waar te maken.Voor het aanstaande seizoen betekent het dat de NWVG aan de start wil staan en wil presteren in een aantal vrije klassiekers en in alle wedstrijden uit de clubcompetitie. Daarnaast rijdt de club een aantal meerdaagse wedstrijden in binnen- en buitenland. De meest aansprekende zijn natuurlijk Royal Smilde Olympia’s Tour voor elite/beloften en de Profile Holland Ladies Tour voor de dames elite. De club heeft zich tot doel gesteld opnieuw als winnaar uit de clubcompetitie te komen. Een podiumplaats bij de Nederlandse Clubkampioenschappen is eveneens een van de doelstellingen.
Daarnaast investeert de NWVG in haar jeugdopleiding, een talentpool die de voorbije jaren een reeks talenten heeft opgeleverd die tot op prof-niveau zijn doorgestoten. Het grote voorbeeld hiervan is natuurlijk Bauke Mollema, maar ook op regionaal en nationaal laat de NWVG zoveel mogelijk renners en rensters tot bloei komen.
 

Bike4AIR is op vergelijkbare wijze opgezet als de zusterorganisatie Skate4AIR, die met veel succes gesponsorde schaatsevenementen organiseerde op de Oostenrijkse Weissensee. De deelnemers aan de eerste editie van het evenement brachten samen bijna 200.000 euro bijeen.
 

Wanneer u meer wilt weten over Bike4AIR en de samenwerking van de NWVG en de NCSF kunt u contact opnemen met John Kerstholt, via john.kerstholt@home.nl. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de wielerploeg NWVG - Bike4AIR via bike4air.com en/of www.nwvg.nl , en wordt volger op Twitter!

Wil je meer weten over wat Cystic Fibrosis oftewel taaislijmziekte precies is? Kijk dan eens op de website van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (www.ncfs.nl).


Een preview van de kleding van 2012 (bedrukking staat nog niet vast, zo zal bike4air.nl bijvoorbeeld bike4air.com worden!):

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook