Energiewacht Tour goed bezet dit jaar!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Energiewacht Tour goed bezet dit jaar! door te sturen naar een vriend.

05-03-2014 15:00:14

Aan de Energiewacht Tour van 9 t/m 13 april doet een record aantal ploegen mee. Maar liefst 31 ploegen zullen op woensdag 9 april in Delfzijl aan de start staan in de eerste etappe tijdens de vierde editie van de Energiewacht Tour. In totaal doen 14 UCI ploegen, 9 nationale selecties en 8 clubploegen mee!

 

Onder de deelnemende ploegen zijn 14 UCI ploegen. De sterkste zes ploegen van de huidige UCI ranking gaan naar de provincie Groningen afreizen. Dat zijn de wereld zijn: Rabobank-LIV, Orica-AIS, Boels Dolmans, Specialized-Lululemon, Team Giant-Shimano en Wiggle Honda. Welke rensters deze topploegen gaan opstellen zal de organisatie af moeten wachten. De overige UCI ploegen zijn; Ale Cippolini, Rusvelo, Estado de Mexico Faren, Lotto Belisol, Bigla, Futurumshop.nl-Zannata, Parkhotel Valkenburg en Firefighters Upsala CK.


Opvallend aan het deelnemersveld is het grote aantal nationale selecties. Maar liefst 9 landen zullen met hun sterkste rensters de competitie aangaan. De deelnemende ploegen komen uit de hele wereld; van Canada en USA tot en met Noorwegen en Schotland. Het gaat om de nationale ploegen van de volgende landen; Duitsland, Zwitserland, Schotland, Australië, België, Noorwegen, Frankrijk, Canada en USA.


Naast de sterkste UCI- en landenploegen is er ook in deze Energiewacht Tour ruimte voor clubploegen uit binnen en buitenland. De organisatie vindt het belangrijk om ook de clubploegen met jonge en nog onervaren rensters te laten starten om zich zo verder te kunnen ontwikkelen. Clubploegen hebben een belangrijke functie als brede basis onder het Nederlandse vrouwenwielrennen. De regionale inbreng komt van onze eigen organiserende vereniging NWVG-Bike4Air en Jan van Arckel, Ronald MC Donald, People Trust, Swabo, Water Land en Dijken, Velosport Pasta Montegrappa en het Starley Primal ProcyclingteamProcyclingteam.

 

De startlijst:

 

Dit is het etappeschema:

 

Ook is er dit jaar een 3daagse voor Junior Vrouwen, dit is hun etappeschema:

 

Op de website: www.energiewachttour.nl/index.php/en/energiewacht-tour-2014 kunt u nog veel meer informatie vinden!

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook