Koersen in Bretagne, Frankrijk!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Koersen in Bretagne, Frankrijk! door te sturen naar een vriend.

04-08-2014 10:54:17

Naast de wedstrijden in Nederland trekken de dames van de NWVG-Bike4Air ook zo nu en dan de grens over om te fietsen. Zo werd van 16 tot en met 20 juli deelgenomen aan de Tour de Bretagne Feminin International (TBFI).

 

Naast de de NWVG rensters Mascha Pijnenborg, Wendy Oosterwoud, Annie Labordus, Nathasja Heiting en Daniëlle Lissenberg-Bekkering, reed ook Anouska Koster namens Futurumshop-Zannata mee.

 

Er deden 20 teams aan de wedstrijd mee en de deelneemsters kwamen naast de Bike4Air uit Nederland o.a. uit Frankrijk, Noorwegen, Italië, Duitsland, Zwitserland en Rusland. De wedstrijd omvatte een proloog met de nodige bochten en hoogteverschil, etappes van stad-tot-stad met iedere dag tussensprints en bergsprints en een tijdrit over 11,5 km.

 

Slapen en gegeten werd er in een school en we kwamen toen tot de conclusie dat we in Nederland  toch wel boffen met ons schoolsysteem. In Frankrijk verblijf je namelijk vaak de hele week op school en ben je aangewezen op je kamertje met bed, bureau en wastafel..

 

Anouska reed enkele dagen voor ons team in de witte trui als beste jongere en mocht zelfs één dag het etappe-podium betreden vanwege een 3e plaats!
Ook Mascha verruilde haar Bike4Air shirt enkele dagen voor een andere truitje en wel de bolletjestrui, als leider van het bergklassement. Helaas verhinderde een probleem met de ketting dat ze deze tot de laatste dag kon verdedigen.


In het eindklassement was Anouska 15, Mascha 21, Wendy 72, Annie 77 en Daniëlle 85. Nathasja wist de etappekoers helaas niet uit te rijden, maar toch kan iedereen terugkijken op een geslaagde, gezellige en leerzame week!

 


En natuurlijk willen de rensters hierbij nog even gebruik maken van de mogelijkheid om de begeleiding, Henk van Lunteren en Elske en Wieger Oosterwoud te bedanken voor hun goede zorgen :-)

 

2 NWVG-sters, 2 truien!

 

Teamfoto!

 

Teamselfie!

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook