Een ploegleider is een businessman

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Een ploegleider is een businessman door te sturen naar een vriend.

30-12-2013 17:37:29

Het leven van een ploegleider in het nieuwe wielrenner is laveren tussen de geur van balsem en inkt van de pennen om sponsorcontracten te tekenen, tussen het raadplegen van de buienradar en een gesprek met een sponsor, tussen harde training en mental coaching, zeg maar: tussen de pedalen en tussen de oren en ondertussen moet je ook nog je diploma WT 3 afronden, mailen met een andere ploegleider, ons aller bestuur informeren over het feit dat er bij het Young Talents Cycling Team een slordige 7000 euro ofzo, want het is niet bij te houden, aan sponsoring is opgehaald. Dus. 

Maar gelukkig hebben we de foto's nog. Lien te Bos maakte de foto van een moderne ploegleider in hedendaagse outfit, gereed om business aan te vatten. De goed afkledende loden winterjas straalt degelijkheid uit, het hoofddeksel straalt een internationale oriëntatie uit en de sjaal is in de kleuren van een Engelse universiteit. Het is een camouflage, het uiterlijk de kleuren aannemen van de omgeving waarin je verkeert. In dit geval op een kerstmarkt in Noordbroek waar moeders van de renners zelfgemaakte kertstukjes verkochten om met de opbrengst het trainingsmap in Zuid-Limburg eind februari te financieren.

En wat doet een ploegleider daar dan? De moeders een hart onder de riem steken, en ook wel een beetje genieten van zoveel betrokkenheid van moeders bij het wel en wee van de de ploeg.  

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook