Paulien Koster en Fianna Stenveld geven visitekaartje af in de primavera in Strijen

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Paulien Koster en Fianna Stenveld geven visitekaartje af in de primavera in Strijen door te sturen naar een vriend.

15-03-2014 18:51:56

De vlaggen bij de start stonden strak van de wind in Strijen, windkracht 5. Onze junior-rensters hadden zaterdag allemaal al een slechte startpositie en het ontbreken van de neutralisatie maakte het alleen maar lastiger op.

 

Bij de eerste doorkomst na 10 kilometer had Fianna zich in de kopgroep van 12 rensters genesteld met daarin de wereldkampioene bij de junior-dames. Deze groep klokte op 10 kilometer 15.10 minuten. Op 30 seconde volgde een groep van 25 rensters met daarin Paulien Koster,. Zij had net die ene slag gemist om bij de kopgroep aan te sluiten.

 

In de tweede ronde moest Fianna zich met drie andere rensters uit de kopgroep af laten zakken. Fianna: 'Dat was net een maatje teveel. De groep was gewoon te stek voor me.'

 

Paulien en Fianna hadhaafden zich in de achtervolgende groep. In de harde sprint van de groep deed Paulien het goed. Zij behaalde uiteindellijk de 10e plaatsI in de uitslag en Fianna werd 15e van de 70 deelnemers

 

Eline Oosterwoud en Els Huizing konden zich niet handhaven in het spel met de zeer straffe wind en de elkaar opvolgende gaten die in die koers vielen.

 

De primavera koers van de junior-dames is er een die veel beloofd voor de rrest van het seizoen. 

 

Ingrid Huizing maakte haar debuut bij de nieuwelingen. Mooi gereden, maar de koes was net iets te hard voor haar.  

 

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook