Op na de tijdrit in de Energiewacht Tour

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Op na de tijdrit in de Energiewacht Tour door te sturen naar een vriend.

02-04-2014 09:31:50

 
Op naar de tijdrit in de Energiewacht Tour


En daarmee bedoelen we de gevreesde ploegentijdrit van de Energiewacht Tour van 11 april voor onze junior-dames.

 

Afgelopen zondagmiddag gingen ze naar het Blauwe Meer onder de rook van Winschoten om alvast te imagineren dat de wind rond het meer daar eeuwig waait. Maar toevallig deze zonrijke zondagmiddag niet...

 

Els Huizing, Fianna Stenveld, Eline Oosterwoud en gastrenster Aafke Soet (zij is in het bezit van een trui van het NK tijdrijden individueel) reden de eerste ronde om strikt technisch perfect een ploegentijdrit te doen. Daarna nog een keer rond het Blauwe Meer om de kleine foutjes weg te werken. De derde ronde reden zij volle bak om een referentie voor tijden en snelheid te krijgen.

 

Na elke ronde namen we rust en gaven de rensters elkaar feedback. Aangeven wat goed gaat en aangeven wat nog beter kan. Dat is de manier om een team te smeden op het aambeeld van net tegen de grens van de verzuring rijden. Hiermee krijgt de ploeg inzicht in ieders kwaliteiten en weten de rensters waar de zwakke plekken zitten.


Tevreden over de training, en ook een compliment voor de organisatoren voor het mooie parcours, gaan we nog een keer met de dames Young Talents trainen op de tijdrit. De eerste conclusie van de rensters: 'Ons team zit goed in elkaar. We worden in de tijdrit niet weggereden.'


Met dank aan Ria Soet, Wieger Oosterwoud  voor de moeite om de rensters 'te rijden'. En Lien te bos voor de sfeervolle plaatjes.

In de waaier!

 

Gas erop!

 

Feedbacktime!

 

En nog een rondje!

 

Teamfoto!

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook