Paulien Koster heeft definitief de Asser groene trui

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Paulien Koster heeft definitief de Asser groene trui door te sturen naar een vriend.

01-08-2014 20:16:17

Routineus reed Paulien Koster vanochtend in het criterium in Assen mee in de punten sprintjes, met als resultaat dat de groene trui voor haar definitef binnen is. Afgelopen dinsdag pakte ze in de kopgroep rijdend de nodige punten voor de trui en die is daarna geen moment meer in gevaar geweest. In het criterium van vanochtend - in de laatste 200 meter nog een valpartij - eindigde zij als 9e waarmee ze nog steeds mooi op de tweede plaats in het algemeen klassement staat.

Fianna Stenveld zag vanmorgen in de valpartij het opzetje om zich door Paulien te laten lanceren voor de eindsprint, in rook op gaan. Haar snelle en adequate reactie op de valpartij waarin ook de leidster van het algemeen klassement tegen het asfalt ging, leverde haar de vijfde plaats in het dagklassement op. In het algemeen klassement stat ze nu op nummer 7. En met de tijdrit van morgenzou daar nog weleens een heel kleine beweging in zitten. Eline Oosterwoud eindigde mooi in het peloton.

In de koers van de junioren mannen kreeg Cor Janze het voor elkaar op plaats 32 te eindigen. Kris Atema eindigde als nummer 55. Bij de nieuwelingen meisjes reed Ingrid Huizing een mooie wedstrijd die ze in het midden van het peloton afrondde. 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook