Gassen pap, geef gas!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Gassen pap, geef gas! door te sturen naar een vriend.

14-02-2016 11:18:27

Een mooi verhaal. Twee jaar geleden in de klassieker voor de junioren in de Asser meerdaagse. Peter Merx was mekanieker. Hij was op de fiets in outfit gekomen. Tas met helm, schoenen op de achterbank. Daar gingen we. Een kilometer of tien voor de eerste flintenstrook komt een renner van Assen afgezakt. Linker schoen kapot.
Welke maat heb je? vraagt Peter. Ok, gaan we wat aan doen, hou je vast en let op. En tegen mij zegt hij de eenvoudige woorden: Gassen, pap, hou het gas vast.
Merx pakt zijn linker schoen, hangt uit het raam en doet die Asser renner zijn linker schoen uit en zijn eigen - Peters schoen, dus - weer aan. Tegen de renner spreek hij heel rustig bezwerende woorden. Tegen mij sist hij: gassen, hou dat gas vast!. Want ik - stijf van de adrenaline - reageer impulsief door zachter te rijden.
Schiet op, roep ik, de flintenstrook komt er aan, en we draaien de steenweg op. En het was klaar en hij schreeuwt de renner toe: Direct die schoen terug brengen, ik weet je te vinden. Bedankt man, bedankt, roept de renner.
We pikken de renner op om hem voor het begin van de flintenstrook nog bij de groep te krijgen. Helaas, dat lukte net niet.
We stoppen in Assen, bij het wielerhome. Ik rek me uit. En daar komt een wat verlegen jongen naar me toe. Ik moet die schoen nog terug geven. Het was fantastisch wat jullie deden.Bedankt voor de moeite.
Ik evalueer met Peter. En hij zegt: Gebeurt er een keer wat leuks. En als ik zeg dat je gassen moet, moet je gas geven, snap je?
En deze auto stond zaterdag eenzaam alleen te wezen op de parkeerplaats in Emmen. Over een paar dagen is hij niet meer.

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook