Verslag en uitslag etappe 1 Oldambt-WinschotenKirsten Wild wint tumulteuze eerste etappe Energiewachttour

Wild wint eerste etappe Energiewacht Tour

WINSCHOTEN – Kirsten Wild heeft in Winschoten de eerste etappe van de Energiewacht Tour gewonnen. De renster van Argos-Shimano was na 104 kilometer in de sprint haar medevluchtster Ellen van Dijk te snel af en wordt daarmee de eerste leider in deze vijfdaagse internationale etappekoers door Groningen.

Wild en Van Dijk ontsnapten in de slotkilometer uit een kopgroep van 22 die overgebleven was na een etappe die door de wind zeer selectief was gebleken. De wedstrijd werd ontsierd door een aantal incidenten, zoals een gesloten brug. De rensters uit de kopgroep zetten de wedstrijd vervolgens stil om zelf de koerssituatie weer recht te zetten en alle groepen de marges terug te geven zoals die waren voordat zij voor de brug stil stonden. Vervolgens zag het publiek in Winschoten Wild naar de winst sprinten. Die was naar de ronde gekomen om een ritzege te boeken. “Dat is direct al gelukt en dat was zeker niet eenvoudig omdat ik als eenling tegen een paar flinke blokken moest opboksen. Uiteindelijk bleek de aanval de beste verdediging.” Iris Slappendel werd derde in deze etappe.

Voor de NWVG-Bike4AIR traden Nathalie van Katwijk, Nathasja Heijting, Yukio Huro, Mary-Rose Postma en gastrenster Eva Lechner uit Duitsland aan.

Voor Nathasja werd het een kort optreden, zoals zovelen op dit moment had zij de griep opgepikt gisteren en op haar twitter meldt ze het volgende over haar korte optreden in de ETW13:

Nathasja Heijting

‏@Nathasja17
"Balen vanochtend ziek wakker geworden toch gestart maar naar paar km kwam me eten er al uit dus een dnf voor mij dat was de energiewachttour".

Eva Lechner was uiteindelijk de eerst finishende dame namens de club op plek 45. Met deze prestatie wist zij gelijk beslag te leggen op de rode trui voor beste clubrenster! Morgen mag zij dus in deze trui starten.

De rest van de dames finishte in het peloton, of althans wat daar van over was.

Via deze link kunt u het videoverslag van RTL7 terug kijken!

 

Aankomende wedstrijden
geen wedstrijden gevonden
  • Facebook